Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

EΛΜΕ Δυτ. Μακεδονίας: Για το επίδομα παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ : κ. Φ. Πετσάλνικο
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  : κ. Α. Διαμαντοπούλου και ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ : κ. Γ. Παπακωσταντίνου
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Κύριε πρόεδρε, κυρία υπουργέ, κύριε υπουργέ, κύριοι βουλευτές,
Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούμε στις παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές της πατρίδας μας, εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας σχετικά με την έντονη φημολογία για κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών κατά τη σύνταξη του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.
Συντασσόμαστε πλήρως με τις θέσεις και τις διαμαρτυρίες της ......ομοσπονδίας μας, της ΟΛΜΕ, για την σημαντική συρρίκνωση των αποδοχών μας τα τελευταία χρόνια. Μόνο πέρσι είχαμε ονομαστική μείωση των  ετήσιων αποδοχών μας μεγαλύτερη από 2000€. Διεκδικούμε μισθούς αξιοπρέπειας, με την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και με ενσωμάτωση όλων των γενικών επιδομάτων στο βασικό μισθό. Κατάργηση στο εξής της επιδοματικής πολιτικής.
Παράλληλα, επισημαίνουμε τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, ασκώντας το λειτούργημά μας στις εσχατιές της πατρίδας. Συνθήκες με:
  
·        Υψηλό κόστος διαβίωσης και μετακινήσεων.
·        Μεγάλη απόσταση από την πρωτεύουσα της χώρας.
·        Απομόνωση κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες.
·        Δυσκολίες πρόσβασης σε υπηρεσίες, πολιτιστικές ή επιστημονικές δραστηριότητες.
Η άρση όλων αυτών των ανισοτήτων απαιτεί ολοκληρωμένες περιφερειακές πολιτικές και γενναία οικονομική στήριξη των εργαζομένων, προκειμένου να παραμένουν στις «δύσκολες» περιοχές της πατρίδας μας. Στο βαθμό όμως που εξακολουθούν να ισχύουν οι έντονες περιφερειακές ανισότητες, η κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίων δεν αποτελεί μέτρο δικαιότερης μισθολογικής πολιτικής. Θα επιδεινώσει κατά πολύ την οικονομική μας κατάσταση και θα έχει αρνητικότατες συνέπειες στις τοπικές αγορές. Οι περιφερειακές ανισότητες θα ενταθούν και  ένα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών θα εγκαταλείψει αναγκαστικά τις περιοχές μας, για τις οποίες και λόγοι εθνικοί επιβάλλουν την ενίσχυση του πληθυσμιακού τους μεγέθους.
 ΟΙ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
(ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ και ΦΛΩΡΙΝΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου