Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΛΜΕ Φλώρινας: Προβλήματα κτηρίου και λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας.

ΠΡΟΣ:

Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

ΚΟΙΝ:

·        Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
·        ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·        ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·        ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Θέμα: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας ύστερα και από τη συνάντηση που είχε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας, διαπίστωσε τα παρακάτω βασικά προβλήματα του ειδικού αυτού σχολείου:

·        Κτιριακό: ο υπάρχων χώρος  όπου φιλοξενείται το σχολείο δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των 33 μαθητών και δεν ανταποκρίνεται στον σχεδιασμό και τις απαιτήσεις για την εκπαίδευση μαθητών με....... πολλαπλές αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
·        Υποδομές: είναι ανύπαρκτος ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός που απαιτείται για μαθητές με  αυτισμό αλλά και άλλου είδους αναπηρίες. Δεν υπάρχει χώρος για φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία ,αίθουσα σίτισης και ανάπαυσης των παιδιών.
·        Δημιουργία οργανικών θέσεων όλων των προβλεπόμενων από το αναλυτικό πρόγραμμα κλάδων των γενικών μαθημάτων και των ειδικοτήτων του ΕΕΕΕΚ σύμφωνα με τις ανάγκες του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας με ειδίκευση την Κηπουρική και Ανθοκομία. Πιο συγκεκριμένα ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ11,ΠΕ20,ΠΕ08,ΠΕ16,ΠΕ14, ΠΕ18, ΠΕ28, ΠΕ26, ΠΕ29, ΠΕ30, ΠΕ25 καθώς και ειδικού βοηθητικού προσωπικού. σύμφωνα με τις ανάγκες του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας με ειδίκευση την Κηπουρική και Ανθοκομία.
Ιδιαίτερα το Δ,Σ, τονίζει την αναγκαιότητα εξεύρεσης κατάλληλου χώρου εντός σχολικών συγκροτημάτων Β/θμιας Εκπ/σης και ανέγερσης νέου διδακτηρίου για το ΕΕΕΕΚ όπως προβλέπει ο ν. 3699.
Το Δ.Σ. ζητάει από σας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσετε το συντομότερο δυνατό στις λύσεις αυτών των προβλημάτων για ένα σχολείο που επιτελεί ένα σπουδαίο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Μπουντουλούλης Ευάγγελος                Παπαδοπούλου Θεοδώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου