Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ: Και λίγες και μη "νόμιμες".

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, 29/04/2011 οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, καθώς επίσης και οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ για το έτος 2011.
Οι ονομαστικοί πίνακες μετατιθεμένων εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της ΔΟΕ (www.doe.gr).
Το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων μετάθεσης το 2011 είναι σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη (2004 – 41,52%, 2005 – 43,78%, 2006 – 39,63%, 2007 – 50,4%, 2008 – 51,35%, 2009 – 48,1%, 2010 – 34,73%).
Συγκεκριμένα το 2011 από τις 10.005 αιτήσεις μετάθεσης ικανοποιήθηκαν 1.736, ποσοστό 17,35%.

Oι βάσεις των μεταθέσεων και τα ονόματα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που μετατίθενται για το 2011, από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ , σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη.

Oι  βάσεις των μεταθέσεων και τα ονόματα   των εκπαιδευτικών  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  που μετατίθενται για το 2011,  από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ , σε ΣΜΕΑΕ  και  ΚΕΔΔΥ

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2011.
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 9.573, από τις οποίες ικανοποιήθηκαν 1.459 (ποσοστό 15,24%).
Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις μέχρι 21/06/2011. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31-8-2011.
Οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και οι Διευθυντές Διευθύνσεων και Προϊστάμενοι Γραφείων Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους.

Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις, είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης.
 

Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών και τις βάσεις των μεταθέσεων είναι αναρτημένοι εδώ
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Την Παρασκευή 29-4-2011 , θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Π.Ε. Σχετικά με τις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το σχ. έτος 2011-12, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη.

Ολοκληρώνεται η καταγραφή και η καταχώριση των κενών απ’ όλες τις Διευθύνσεις της χώρας και την Παρασκευή 29-4-2011, θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ για να πραγματοποιήσει τις μεταθέσεις της φετινής χρονιάς. Ο αριθμός των μεταθέσεων αναμένεται να είναι χαμηλότερος από την περσινή χρονιά. 
       Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το 2011-12, σας ενημερώνω για τα εξής: 
•     Το ΥΠΔΒΜΘ έχει εκδώσει από τις 18/4/2011 εγκύκλιο για την καταχώριση των στοιχείων της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του διδακτικού έτους 2010-11.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η καταχώριση αυτής της.....

Αυξήσεις μόνο μετά από αξιολόγηση.

Νέο σύστημα για τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων εισάγει η κυβέρνηση. Οι αυξήσεις αποδοχών θα δίνονται μόνο μετά από αξιολόγηση
Νέο σύστημα αμοιβών και εξέλιξης για τους δημοσίους υπαλλήλους προετοιμάζει η κυβέρνηση, το οποίο θα «χτιστεί» πάνω στην αξιολόγηση και την αύξηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Eθνους», ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης ετοιμάζεται να ανακοινώσει σύντομα την καθιέρωση της σύνδεσης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων με την παραγωγικότητα. Σύμφωνα με το σχέδιο που......

Υπ. Παιδείας: Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ξεκίνησε η  δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας για την αναμόρφωση του συστήματος αποσπάσεων και μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Η διαβούλευση θα διαρκέσει 12 ημέρες.
Το κείμενο και επιπλέον ενημερωτικό υλικό είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
 Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Με αφορμή την πρόταση για τις μεταθέσεις - αποσπάσεις που ανάρτησε για δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη.

Με αφορμή την πρόταση που ανάρτησε στις 19 Απριλίου 2011 (http://www.opengov.gr/ypepth/?p=937), το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για δημόσια διαβούλευση επισημαίνω τα εξής : 
  1. 1.      Η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. δεν έκανε αποδεκτή τη βασική πρόταση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) , που ήταν και πλειοψηφούσα θέση στην ομάδα εργασίας , για την κατάργηση της τριετίας στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και της διετίας στους υπόλοιπους. Η συγκεκριμένη διάταξη του ν.3848/2010 είναι τιμωρητική και πρέπει άμεσα να καταργηθεί και να αντικατασταθεί με την......

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

EΛΜΕ Δυτ. Μακεδονίας: Για το επίδομα παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ : κ. Φ. Πετσάλνικο
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  : κ. Α. Διαμαντοπούλου και ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ : κ. Γ. Παπακωσταντίνου
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Κύριε πρόεδρε, κυρία υπουργέ, κύριε υπουργέ, κύριοι βουλευτές,
Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούμε στις παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές της πατρίδας μας, εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας σχετικά με την έντονη φημολογία για κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών κατά τη σύνταξη του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.
Συντασσόμαστε πλήρως με τις θέσεις και τις διαμαρτυρίες της ......

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Υπ. Παιδείας: Σχετικά με αναρτήσεις στο διαδίκτυο που αφορούν συνενώσεις, καταργήσεις, ιδρύσεις σχολικών μονάδων.

Σχετικά με αναρτήσεις στο διαδίκτυο που αφορούν συνενώσεις, καταργήσεις, ιδρύσεις σχολικών μονάδων διευκρινίζουμε:
Το τελικό σχέδιο για τις συνενώσεις, καταργήσεις, ιδρύσεις σχολικών μονάδων θα ανακοινωθεί επίσημα και αποκλειστικά από το Υπουργείο Παιδείας,  Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όταν υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση.
Από το Γραφείο Τύπου
 Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Ο.Λ.Μ.Ε.: Καταβολή οδοιπορικών σε εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για συμπλήρωση ωραρίου.

Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
            Ενώ, μια ακόμη σχολική χρονιά βρίσκεται προς το τέλος της, χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν έχουν πληρωθεί τα οδοιπορικά που δικαιούνται.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 14 παρ. 15 και του άρθρ. 18 παρ. 2 του Ν. 1566/85 «οι εκπιδευτι8κοί που διατίθεται για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε σχολεία άλλης πόλης ή κωμόπολης λαμβάνουν α) οδοιπορικά έξοδα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (Ν. 2685/1999)». Σύμφωνα επίσης με την υπ’ αριθμ. 2/55768/0022 με ημερομηνία 20-2-2009 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «δεν δικαιούνται οδοιπορικά σε όσους διατίθενται για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου στις περιπτώσεις: σε σχολεία εντός της ίδιας πόλης ή κωμόπολης, σε σχολεία πόλης ή κωμόπολης στην οποία κατοικούν και σε σχολεία χωριών».
            Με τη νέα δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους Καλλικρατικούς Δήμους, καταργήθηκε η έννοια του χωριού, δημιουργήθηκαν όμως Δήμοι που εκτείνονται σε 50 και 70 χιλιόμετρα και προφανώς δεν αποτελούν ίδια πόλη ή κωμόπολη με .....

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πιστοποίηση Εκπαιδευτικών στις Βασικές Δεξιότητες Τ.Π.Ε. (Α΄ επίπεδο) για τη συμμετοχή στην Επιμόρφωση Β΄Επιπέδου.

Γίνεται γνωστό ότι πρόκειται να υλοποιηθούν προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπέδου, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β' επιπέδου, για την οποία η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Στην επιμόρφωση Β΄ επιπέδου μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05/06/07, ΠΕ19/20, ΠΕ60, ΠΕ70, καθώς και εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, δηλαδή εκπαιδευτικοί που έχουν τη δυνατότητα διδασκαλίας μαθημάτων των παραπάνω κλάδων ως........

Δ.Ο.Ε.: Ανακοίνωση με αφορμή την εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Δ.Μ.Θ. για την αναπλήρωση.

Το Υπουργείο Παιδείας με την εγκύκλιο που αναφέρεται στην «αναπλήρωση διδακτικών ωρών», ανακάλυψε επιτέλους τον «ένοχο» για την απώλεια διδακτικών ωρών, στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν φέτος οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και όχι στα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν, με ευθύνη της, από την αρχή της χρονιάς στα σχολεία.
            Είναι φανερό ότι το ΥΠ.Π.Δ.Μ.Θ. με την κίνησή του αυτή επιχειρεί να αμφισβητήσει στους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα της απεργίας και έχει ως στόχο τον εκφοβισμό των συναδέλφων και τη συκοφάντηση του κινήματος των εκπαιδευτικών.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί ότι η εγκύκλιος ξεχειλίζει από υποκρισία και καλεί τους εκπαιδευτικούς να την επιστρέψουν ως απαράδεκτη. Για το λόγο αυτό παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ

Δελτίο κίνησης διδακτικού προσωπικού Αθμιας Εκπαίδευσης 2011, για κατάρτιση πινάκων κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης.


Προκειμένου το Υπ. Παιδείας να καταρτίσει τους πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Π.Δ. 50/96, απέστειλε εγκύκλιο στις Διευθύνσεις Π.Ε. για καταχώριση στο ηλεκτρονικό σύστημα μεταθέσεων e-Datacenter των δεδομένων που αφορούν στις κενές οργανικές θέσεις, το αργότερο μέχρι 15-4-2011
Δελτίο κίνησης διδακτικού προσωπικού Αθμιας Εκπαίδευσης 2011

Υπ. Παιδείας: Αποτελέσματα εξετάσεων γλωσσομάθειας-Προθεσμία αίτησης ανάκλησης/άρσης συναπόσπασης.

Αποτελέσματα εξετάσεων γλωσσομάθειας-Προθεσμία αίτησης ανάκλησης/άρσης συναπόσπασης

ΔΑΚΕ/Π.Ε.: «Αναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών διοίκησης της εκπαίδευσης» Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι…

Σ’ ένα πολυσέλιδο κείμενο αποτυπώνεται η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας για την αναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών διοίκησης της εκπαίδευσης. Πρόκειται για ένα βερμπαλιστικό κείμενο που μοιάζει περισσότερο με έκθεση ιδεών και που, πιθανότατα, έχει γραφτεί από κάποιους που βρίσκονται μακριά από τη σύγχρονη, ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Με επίφαση τον «εκσυγχρονισμό», την «αναβάθμιση», τη «βελτίωση της αποτελεσματικότητας» και την «παιδαγωγική αρτιότητα», η προτεινόμενη «αναδιάρθρωση» προτείνει την οικοδόμηση ενός εκπαιδευτικού συστήματος όπου απουσιάζουν κυρίαρχες αξίες όπως η Παιδεία, η.....

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Δ.Ο.Ε.: Προτάσεις ομάδας εργασίας για μεταθέσεις - αποσπάσεις.

Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μελέτησε τις προτάσεις της ομάδας εργασίας, στην οποία συμμετείχαν από την πλευρά μας οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ, και έχει να κάνει τις παρακάτω παρατηρήσεις - προτάσεις:
Α' Μεταθέσεις
  • Κατάργηση της τριετίας για τους νεοδιόριστους και της διετίας για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Αντικατάσταση της διάταξης με κίνητρα παραμονής (π.χ. περισσότερα μόρια συνθηκών διαβίωσης σε όσους μένουν περισσότερο από ένα χρόνο στην ίδια σχολική μονάδα).
  • Αύξηση της μοριοδότησης για τα χρόνια υπηρεσίας: από 2,5 σε 3.
  • Αναμοριοδότηση όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με βάση τη νέα κλίμακα 1-12.
Καθορισμός πλαφόν για κάθε περιοχή.
Σχολεία με ιδιαίτερες δυσκολίες πρόσβασης να αναγραφούν ονομαστικά και να μοριοδοτούνται με......

Συντονιστικό Νηπιαγωγών: Δέκα ερωτήματα προς το Υπ. Παιδείας που ζητούν απάντηση.

1.     Γιατί η υποχρεωτικότητα φοίτησης στο Νηπιαγωγείο  αφορά μόνο τα νήπια και όχι το κράτος; Πώς ένα κράτος νομοθετεί δύο φορές (Ν.1566/1985 άρθρο 3 και  N. 3518/06 άρθρο 73) για  την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και αδυνατεί, εσκεμμένα ή όχι, να εφαρμόσει το νόμο;
2.     Πώς είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί το δικαίωμα ενός παιδιού (νηπίου) για πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, όταν στο μέρος που ζει δεν υπάρχει Νηπιαγωγείο;
3.     Πως εξασφαλίζεται το δικαίωμα φοίτησης ενός προνηπίου στο Νηπιαγωγείο όταν δεν υπάρχει θέση γι αυτό;
4.     Τι είδους εκπαιδευτική βελτιωτική πολιτική είναι αυτή που καταργεί νηπιαγωγεία αντί να ιδρύει, συρρικνώνει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και αντικαθιστά το ήδη φθηνό σχολείο με.....

ΕΛΜΕ Φλώρινας: Προβλήματα κτηρίου και λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας.

ΠΡΟΣ:

Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

ΚΟΙΝ:

·        Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
·        ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·        ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·        ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Θέμα: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας ύστερα και από τη συνάντηση που είχε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας, διαπίστωσε τα παρακάτω βασικά προβλήματα του ειδικού αυτού σχολείου:

·        Κτιριακό: ο υπάρχων χώρος  όπου φιλοξενείται το σχολείο δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των 33 μαθητών και δεν ανταποκρίνεται στον σχεδιασμό και τις απαιτήσεις για την εκπαίδευση μαθητών με.......

Υπ. Παιδείας: Πρόγραμμα εξετάσεων σχολικού έτους 2010-2011.

Σας γνωρίζουμε ότι μετά τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους   2010-2011 την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, σύμφωνα με την με αρ. πρ. 42864/Γ2/07-04-2011 Υ.Α., για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ισχύσουν τα ακόλουθα: Διαβάστε περισσότερα.

Στο α΄ 15νθήμερο του Μαΐου 2011 οι προσκλήσεις υποβολής υποψηφιοτήτων για τις θέσεις των Διευθυντών, Υπ/ντών των σχολικών μονάδων ΠΕ και ΔΕ - Τα κριτήρια επιλογής, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη.

Με απόφαση που υπογράφηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και προωθείται για δημοσίευση στο ΦΕΚ καθορίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών και Υποδιευθυντών όλων των τύπων σχολικών Μονάδων  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Α. Προθεσμίες (σύμφωνα με το νόμο 3848/2010)
Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων διευθυντών όλων των σχολικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένου αυτών της Ειδικής Αγωγής, των Σ.Ε.Κ. και των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. καθορίζονται με πρόσκληση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, η οποία αναρτάται στις διευθύνσεις και στα γραφεία εκπαίδευσης και......

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Διαβεβαιώσεις των απεργών του Γενικού Λογιστηρίου για τις πληρωμές του Δημοσίου.

Τη διαβεβαίωση ότι η τετραήμερη απεργία των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) δεν θα επηρεάσει τις πληρωμές του Δημοσίου ούτε την καταβολή μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα έδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων.

Οι περίπου 1.400 εργαζόμενοι του Γενικού Λογιστηρίου ξεκίνησαν την Τρίτη απεργία, αντιδρώντας στη νέα μείωση των αποδοχών τους και στην σχεδιαζόμενη συρρίκνωση των υπηρεσιών του λογιστηρίου.

«Οι μισθοί μας έχουν μειωθεί ήδη 20%-25% και η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε νέες περικοπές» ανέφερε στο Reuters ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Θωμάς Σακκάς.

«Από την απεργία μας δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα οι πληρωμές του Δημοσίου. Έχουμε προσωπικό ασφαλείας και έχουμε κάνει την απαραίτητη προετοιμασία, ώστε να καταβληθούν κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις του Δημοσίου» πρόσθεσε.

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο αντιτίθενται επίσης σε νομοσχέδιο που προβλέπει την μεταφορά αρμοδιοτήτων του Γενικού Λογιστηρίου στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

http://www.naftemporiki.gr/

Ενημερωτικό Σημείωμα του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη:Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ 11-12/4/2011 Α. Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. Β. Πίνακας με αριθμητικά στοιχεία μεταθέσεων.

Σας ενημερώνω πως το ΚΥΣΠΕ συνεδρίασε στις 11 και 12 Απριλίου με θέματα Η.Δ. τα παρακάτω:

Α. Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.
1.      Εκπρόθεσμες αιτήσεις ανάκλησης αιτήσεων μετάθεσης
Το Συμβούλιο εισηγήθηκε να γίνουν αποδεκτές και οι 55 αιτήσεις, αφού η επεξεργασία των αιτήσεων μετάθεσης δεν έχει ξεκινήσει και εξυπηρετεί την μετάθεση των υπολοίπων συναδέλφων.

2.      Τροποποίηση προτιμήσεων αιτήσεων μετάθεσης
Με βάση και την εισήγηση της υπηρεσίας δεν έγιναν δεκτές οι 6 αιτήσεις τροποποίησης προτιμήσεων μετάθεσης, σύμφωνα με.....

Ενημερωτικό Σημείωμα του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη: •Σχετικά με τις γενικές μεταθέσεις των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης •Η απόρριψη των αιτήσεων των φοιτούντων στα διδασκαλεία•Η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ στις 12/4/2011.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ (12/4/2011) εξετάστηκαν οι αιτήσεις των συναδέλφων για μετάθεση  σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕΔΔΥ. Συγκεκριμένα:
·                     Από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν οι 274 πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου και  27 απορρίφθηκαν  γιατί δεν είχαν τα τυπικά προσόντα. Εξετάστηκαν, επίσης,  92 αιτήσεις ως προς τη συνάφεια των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων. Έγιναν αποδεκτές και.....

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σχέδιο Νόμου με τίτλο : Θεσμικό Πλαίσιο των Πρότυπων, Πειραματικών Σχολείων «Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», και λοιπές διατάξεις».

Κατατέθηκε στην Βουλή από την Υπουργό παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το  σχέδιο νόμου για το θεσμικό πλαίσιο Πρότυπων- Πειραματικών Σχολείων.
Για να το δείτε κάνετε κλικ εδώ.

Ενημερωτικό Σημείωμα του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για τις μεταθέσεις 11-04-2011.

Συνεδρίασε σήμερα (11-04-2011) το ΚΥΣΠΕ και ξεκίνησε τη διαδικασία των μεταθέσεων, με τις ειδικές κατηγορίες.
Συγκεκριμένα στη σημερινή συνεδρίαση:
  • ‘Έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις ανάκλησης μετάθεσης (55) που υποβλήθηκαν.
  • Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία όλες τις αιτήσεις των συναδέλφων για μετάθεση, που φοιτούν στα Διδασκαλεία (1ο και 2ο έτος), εκτός από τρεις.
  • Εντάχθηκαν 12 αιτήσεις νεοδιόριστων στις ειδικές κατηγορίες, καθώς και 15 νεοδιόριστων πολύτεκνων στην ειδική κατηγορία.
  • Αποφασίστηκε ότι οι νεοδιόριστοι εκ/κοί, που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες κατοχυρώνουν, σύμφωνα με το Ν.3848/2010 και το άρθρο 8 του Π.Δ. 50/96, δικαίωμα μετάθεσης, χωρίς την προϋπόθεση της τριετίας.
  • Έγιναν, επίσης, δεκτές οι αιτήσεις παραίτησης (15) των συναδέλφων που πληρούσαν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. 
Η συνεδρίαση συνεχίζεται αύριο με θέμα: «Εξέταση αιτήσεων εκ/κών Π.Ε. για μετάθεση σε Σ.M.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. 
Δημήτρης Μπράτης

Το νέο Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων προσχολικής αγωγής, δημοτικής εκπαίδευσης και Ε.Α.Ε.

Υπογράφηκε στις 11-4-2011, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και προωθείται για δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η ανασυγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων.
Η σύνθεση του νέου Συμβουλίου έχει ως εξής : 
Α.ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ  
1.      Χρυσαφίδης Κωνσταντίνος του Σταύρου, Μέλος ΔΕΠ, ως Πρόεδρος. 
2.      Μπαμπούνης Χαράλαμπος του Νικολάου , Μέλος ΔΕΠ , ως μέλος. 
3.      Πάτσιου Βασιλική του Ηλία , Μέλος ΔΕΠ , ως μέλος. 
4.      Τύπας Γεώργιος του Ανδρέα , Σύμβουλος του Π.Ι. , ως μέλος. 
5.      Χριστοδούλου –Γκλιάου Νικολέτα του Γεωργίου , Σύμβουλος του Π.Ι. , ως μέλος. 
6.      Μπράτης Δημήτριος του Γεωργίου , δάσκαλος αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Π.Ε. 
7.      Παληγιάννης Βασίλειος του Ιωάννη , δάσκαλος αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Π.Ε.

Β. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ.....

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Αναμένοντας τις πολυπόθητες γενικές μεταθέσεις.


Πλησιάζουμε τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα και το Υπ. Παιδείας ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε.
Υπενθυμίζω ότι το Π.Δ 50/1996, άρθρο 12, παράγραφος 5 που διέπει τις μεταθέσεις όπως αυτό  αντικαταστάθηκε με το άρθρο 11 του Π.Δ. 100/97, προβλέπει συνεδρίαση Κ.Υ.Σ.Π.Ε και ανακοίνωση των μεταθέσεων έως 31 Μαρτίου.
Για την καθυστέρηση αυτή προφανώς ευθύνονται οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων που επανεξετάζονται, η οποία από τη μια επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που περιμένουν την.....

Ενημερωτικό Σημείωμα των αιρετών του ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη και Δημήτρη Μπράτη:Σχετικά με τα κριτήρια μεταθέσεων σε μειονοτικά σχολεία.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε στις 5-4-2011, σε ό,τι αφορά στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών στα μειονοτικά σχολεία , από την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής είχαμε ζητήσει τη διαγραφή των κριτηρίων:
δ) «........ Εξοικείωση του εκπαιδευτικού με άλλους πολιτισμούς : μονάδες μέχρι 3» και
ε) «.... Καταλληλότητα του εκπαιδευτικού για προσφορά εκπαιδευτικού έργου σε σχολεία μειονοτικής εκπαίδευσης : μονάδες μέχρι 3.»
Η πρότασή μας αυτή έγινε αποδεκτή από την ομάδα εργασίας, όμως στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν περιλαμβανόταν, από λάθος, όπως μας ενημέρωσαν. Μετά την παρέμβασή μας έγινε η διαγραφή των σημείων δ και ε και σας καταθέτουμε το ολοκληρωμένο κείμενο. Σας παρακαλούμε να το κοινοποιήσετε στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. και να το αναρτήσετε στην ιστοσελίδα της Δ.Ο.Ε. 
Τέλος , επισημαίνουμε τα εξής : 
  1. Οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ είναι οι εκπρόσωποι του κλάδου στην ομάδα εργασίας (έχουν οριστεί με απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.) και σε κάθε περίπτωση , μεταφέρουν τις θέσεις και τις προτάσεις τις Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
  2.  Η διαδικασία υποβολής προτάσεων συνεχίζεται μέσα στις προθεσμίες που έχει θέσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , το οποίο έχει και την τελική ευθύνη για την υποβολή της πρότασης. 
Οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ  
Μπράτης Δημήτρης                                 Παληγιάννης Βασίλης

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη: Συνεδρίαση Κ.Υ.Σ.Π.Ε. στις 11 & 12 Απριλίου 2011.


Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1.        Εξέταση αιτήσεων παραίτησης και διαμόρφωσης σχετικής πρότασης.
Το ΚΥΣΠΕ ομόφωνα κάνει δεκτές όλες τις αιτήσεις παραίτησης που πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

2.      Εξέταση αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96.
Το ΚΥΣΠΕ για άλλη μια φορά θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αφού έως σήμερα δεν έγινε αναμόρφωση των σχετικών διατάξεων ώστε να ενταχθούν νέες ασθένειες ίσης ή μεγαλύτερης βαρύτητας με......

Blog για το μάθημα των εικαστικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ομάδα εικαστικών εκπαιδευτικών ΠΕ08 που διδάσκουν στα 800 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, δημιούργησε Blog στο οποίο ανεβαίνουν φωτογραφίες έργων μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι η άμεση αλληλοενημέρωση των εικαστικών εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η ανταλλαγή πληροφοριών και η προβολή του εικαστικού έργου στα Δημοτικά Σχολεία.

Το blog είναι εδώ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Συναγερμός για ταμεία-εφάπαξ.

Απώλειες 700 εκατ. ευρώ για το ΙΚΑ φέρνουν οι μειώσεις μισθών. 300 εκατ. ευρώ το κόστος για κάθε μονάδα αύξησης της ανεργίας. «Τορπίλη» οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις. Σήμα κινδύνου και για την αύξηση της εισφοροδιαφυγής  
Βόμβα για το ασφαλιστικό σύστημα αποτελούν η αύξηση της ανεργίας, η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, η εισφοροδιαφυγή, αλλά και η μαζική έξοδος στη σύνταξη. Στο υπουργείο Εργασίας έχει σημάνει συναγερμός και ήδη είναι σε.....

Με εξουσίες αξιολόγησης οι διευθυντές στο νέο σχολείο.

ΣΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η «ΚΑΡΤΕΛΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»

Με εξουσίες αξιολόγησης οι διευθυντές στο νέο σχολείο

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ µε υπερεξουσίες και µείωση της διοικητικής δοµής της Εκπαίδευσης προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία, για το οποίο άρχισε χθες δηµόσια διαβούλευση. Σύµφωνα µε το κείµενο της διαβούλευσης (http://www. opengov.gr/ypepth/?p=854), η νέα δοµή του συστήµατος καταργεί την ενδιάµεση διοικητική βαθµίδα (τα γραφεία εκπαίδευσης) και µεταξύ άλλων, τοποθετεί στο κέντρο τη σχολική µονάδα και προβλέπει......

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Τα καλύτερα του Λάκη

Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ξεκίνησε, σήμερα 06/04/2011, η  δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην ιστοσελίδα της ανοιχτής διακυβέρνησης (www.opengov.gr) με θέμα: «Πρώτα ο Μαθητής» – «Πρώτα η Σχολική Μονάδα» Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο.
Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως και τις 15/04/2011.
Τα κείμενα και επιπλέον ενημερωτικό υλικό είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.opengov.gr/ypepth/?p=854
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Υπ. Παιδείας: Ζητούνται στοιχεία σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που προτίθενται να υποβάλουν αίτηση παραίτησης μέχρι τις 10-8-2011 και να αποχωρήσουν από την υπηρεσία με τη λήξη σχ.έτος 2010-11.

Το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του προγραμματισμού και της εύρυθμης λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων με την έναρξη του Σχολικού έτους 2011-2012, καλεί τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπ/σης να ενημερώσουν όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στην αρμοδιότητα των Γραφείων τους και της αρμοδιότητά τους και να τους παρακαλέσουν να  δηλώσουν,  εάν προτίθενται να υποβάλλουν αίτηση παραίτησης μέχρι τις 10-8-2011 και να αποχωρήσουν  από την υπηρεσία  με τη λήξη του  Σχολικού έτους 2010-2011.      
 

Ενημερωτικό Σημείωμα του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη:Ξεκινά την προσεχή Δευτέρα η διαδικασία των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. - Συνεδρίαση του K.Υ.Σ.Π.Ε., στις 11 & 12 Απριλίου 2011.

Ξεκινά την προσεχή Δευτέρα η διαδικασία των μεταθέσεων. Στις συνεδριάσεις του K.Υ.Σ.Π.Ε. που θα πραγματοποιηθούν  στις 11  & 12 Απριλίου 2011, θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
Δευτέρα 11-4-2011
1.       «Εξέταση αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών Π.Ε. που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996 και διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
2.      «Εξέταση εκπρόθεσμων αιτήσεων ανάκλησης μετάθεσης, τροποποίησης προτιμήσεων αιτήσεων μετάθεσης και διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
3.      «Εξέταση θεμάτων που αφορούν τις Γενικές Μεταθέσεις του έτους 2011»
4.      «Εξέταση αιτήσεων παραίτησης και διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
Τρίτη 12-4-2011
 
  1. «Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. για μετάθεση σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και  διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
  2. «Εξέταση αιτήσεων τοποθέτησης πρώην Σχολικών Συμβούλων ΕΑΕ σε προσωποπαγείς  θέσεις και διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
Η διαδικασία των γενικών μεταθέσεων θα ακολουθήσει αμέσως μετά και αφού πρώτα αποσταλούν από τις Διευθύνσεις Π.Ε., προς το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,  τα κενά .

Ακριβότερα για δημόσιους υπαλλήλους τα δάνεια Παρακαταθηκών.

Τέλος στα ευνοϊκά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τους δημοσίους υπαλλήλους βάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Με προσθήκη στο νομοσχέδιο για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, οι ευνοϊκοί όροι χορήγησης δανείων ισχύουν για αιτήσεις που υποβάλλονται ή εγκρίνονται μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου. Είναι οι τελευταίες αιτήσεις που θα εγκριθούν με.....

Δ.Ο.Ε.:Αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση αφού έλαβε υπόψη του ότι με τη συνεχιζόμενη διοχέτευση μέσω του τύπου, νέων σεναρίων για το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων με τα οποία αλληλοσυγκρούονται οι κυβερνητικές ανακοινώσεις, αναιρώντας τόσο.......

Δ.Ο.Ε.:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΙΣ 24/4/2011.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλει την αστυνομική βία και τις προσαγωγές  συναδέλφων μας, στην είσοδο των γραφείων της Ομοσπονδίας.
Θεωρούμε πως η εμφανής παρουσία αστυνομικών με πολιτικά μπροστά στην είσοδο των γραφείων της ΔΟΕ την Πέμπτη 24 Μαρτίου το πρωί θέτει ζήτημα δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Οι παράνομες προσαγωγές των συναδέλφων μας «προληπτικά» όπως αναφέρθηκε από τους αστυνομικούς στη......

Δ.Ο.Ε.: Μη κάλυψη εξόδων εκτός έδρας για την εισαγωγική επιμόρφωση εκπ/κών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη τακτική της πολιτείας να αθετεί και μάλιστα με καθυστέρηση τριετίας, όσα υπηρεσίες της, με έγγραφά τους (ΠΕΚ Πειραιά, αρ.πρωτ 1968/21.8.2008), έχουν ορίσει.
            Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2008, 201 συνάδελφοι διορίστηκαν στο νομό Κυκλάδων. Τους ζητήθηκε να συμμετάσχουν υποχρεωτικά σε επιμορφωτικά σεμινάρια 2 εβδομάδων στην Ερμούπολη της Σύρου. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί προερχόμενοι απ’ όλα τα......

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων σχολικού έτους 2010-2011 για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται:
α) Η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων,
β) Το πρόγραμμα των πανελληνίων εξετάσεων του έτους 2011 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και
γ) η περίοδος των ενδοσχολικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
 

Δελτίο Τύπου ΑΔΕΔΥ για τις δημοσιοϋπαλληλικές κινητοποιήσεις.

Με τη διοχέτευση μέσω του Τύπου, νέων σεναρίων για το μισθολόγιο στο Δημόσιο, η Κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται για ακόμη μία φορά, αναιρώντας τόσο τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι «δεν θα θιγούν άλλο μισθοί και συντάξεις» όσο και παλαιότερες δηλώσεις Υπουργών ότι «δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές». Είναι πλέον πασιφανές ότι προετοιμάζεται νέα άγρια επιδρομή στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο, στον ευρύτερο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα.
Οι αναδιαρθρώσεις στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, που επιχειρούνται μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων......

Εξεταστικά κέντρα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Μαΐου 2011.

Εξεταστικά κέντρα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Μαΐου 2011
Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ο πίνακας με τα εξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, περιόδου Μαΐου 2011.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται:
  • από την ιστοσελίδα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας www.kpg.minedu.gov.gr
από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Πρόσληψη Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ανάκληση και Πρόσληψη Εκπαιδευτικών Αισθητικής Αγωγής (Μουσικής) μειωμένου ωραρίου στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2010-2011, ανακαλούνται και επαναπροσλαμβάνονται στην ίδια περιοχή πρόσληψης 4 εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου Μουσικής για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Αισθητικής Αγωγής στα Ολοήμερα Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών που θα τοποθετηθούν στα Δημοτικά Σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία για τη διδασκαλία της Αισθητικής Αγωγής (Μουσική και πολιτιστικοί όμιλοι δραστηριοτήτων) πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των Πράξεων «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Η Μετάβαση: Πολιτισμός και Ένταξη ΕΚΟ στα Δημοτικά Σχολεία – Άξονας Προτεραιότητας 1»,  «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Η Μετάβαση: Πολιτισμός και Ένταξη ΕΚΟ στα Δημοτικά Σχολεία – Άξονας Προτεραιότητας 2»«ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Η Μετάβαση: Πολιτισμός και Ένταξη ΕΚΟ στα Δημοτικά Σχολεία – Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό δημόσιο. και
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Τετάρτη 06/04/2011 έως και την Παρασκευή 08/04/2011.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Για τους πίνακες των ονομάτων πατήστε εδώ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου