Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Παράταση 4 μηνών στην έναρξη αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Τετράμηνη παράταση στην κατάθεση του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ζήτησε κι έλαβε ο υπουργός Παιδείας, καθώς έκρινε ότι το ζήτημα χρήζει περαιτέρω διαλόγου.

Μετά από συνεννόηση των συναρμόδιων υπουργείων, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα αξιολογηθούν με την διαδικασία που προβλέπεται και για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Βάσει προηγούμενης διάταξης, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έπρεπε να εκδοθεί μέχρι την 4η Μαΐου.

Σε ανακοίνωσή του πάντως, το υπουργείου Παιδείας επισημαίνει ότι «τα χαρακτηριστικά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα και δεν προσιδιάζουν με αυτά των υπόλοιπων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα. Τονίζει επίσης ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο και τέθηκε στις συναντήσεις του υπουργού Παιδείας με τις Ομοσπονδίες του χώρου, χρειάζεται να υπάρξει διάλογος με τους εκπαιδευτικούς».

Η σχετική διάταξη εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του.....
υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος- Νέα Εταιρική Μορφή- Σήματα- Μεσίτες Ακινήτων- Ρύθμιση θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων και Αλιείας και άλλες διατάξεις».

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στη διάταξη:

«Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθορίζονται τα όργανα, η διαδικασία και τα κριτήρια της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και η βαρύτητα των επί μέρους κριτηρίων για την προαγωγική εξέλιξη και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης. Το προεδρικό διάταγμα εκδίδεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι διατάξεις των άρθρων 7, 8 και 9 του ν. 4024/2011».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου