Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΔΑΚΕ/ΠΕ: Αιφνιδιασμός, αναλγησία και αυθαιρεσία είναι τα χαρακτηριστικά της Υπουργικής Απόφασης που αφορά στις αλλαγές των όρων υλοποίησης πράξεων του ΕΣΠΑ.

Νέα αφαίμαξη στις ήδη μειωμένες αποδοχές των εκπαιδευτικών.
Η μνημονιακή πολιτική σαρώνει αμείλικτα τα πάντα. Οι «αποικιακού τύπου», αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται «ξεζουμίζουν» τους εργαζόμενους και καθημερινά επινοούν και εφαρμόζουν αιφνιδιαστικά και ανάλγητα εισπρακτικά μέτρα.
Οι εργαζόμενοι από το απατηλό και βαρύγδουπο «λεφτά υπάρχουν» του 2009 φτάσαμε το 2012 με μειωμένες κατά τουλάχιστον 40% τις αποδοχές μας, με την ακρίβεια και την ανεργία να καλπάζουν ανεξέλεγκτα, το κοινωνικό κράτος να κατεδαφίζεται και η αβεβαιότητα για το αύριο μεγαλώνει.
Τελευταία, προκλητική εισπρακτική ενέργεια που αφορά τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται και ως επιμορφωτές σε προγράμματα ΕΣΠΑ είναι η.....

υπ’ αριθμ. 22331/28-12-2011 απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 673, τεύχος Δεύτερο της 7-3-2012 που καθορίζει το μέγιστο χρόνο απασχόλησης - 22 με 30 ώρες ανά είδος έργου - και της ανώτατης, ανά ώρα, αμοιβής εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων για την παροχή υπηρεσιών σε συγχρηματοδοτούμενες πράξεις του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) 2007− 2013 η οποία δεν μπορεί να είναι κατά μήνα μεγαλύτερη από τριακόσια (300) ευρώ. Η συγκεκριμένη απόφαση υπογράφηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2011, δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2012 και έχει αναδρομική ισχύ από τις 24 Μαΐου 2011!
Στα πλαίσια του νόμου που προέβλεπε ότι οι κάθε είδους πρόσθετες απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 50% των τακτικών αποδοχών του, πολλοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί υπέγραψαν συμβάσεις έργου για μεγαλύτερες αμοιβές (επιμορφωτής β΄ επιπέδου που έχει αναλάβει ένα πρόγραμμα παρέχει έργο για 20-24 ώρες το μήνα με αποζημίωση μέχρι 720€ μεικτά) ή για περισσότερα του ενός προγράμματα.
Εάν ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση, που αθετεί μονομερώς και με αναδρομική ισχύ συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, πολλοί συνάδελφοι θα μείνουν απλήρωτοι για μια υπηρεσία που ήδη έχουν παράσχει τα πλαίσια των προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας.
Αξίζει να επισημανθεί ότι οι θιγόμενες δράσεις αφορούν προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 – 2013 την ίδια ώρα που η χώρα μας αδυνατεί να αξιοποιήσει πολύτιμους οικονομικούς πόρους σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Η κατάφωρα άδικη, αυθαίρετη και αιφνιδιαστική αυτή απόφαση δείχνει την αντίφαση και τη σύγχυση των κυβερνώντων και έρχεται ως συνέχεια στις περικοπές στο χώρο της Παιδείας που υποβαθμίζουν το εκπαιδευτικό έργο και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καταδικάζει την ενέργεια αυτή, συμπαραστέκεται στον αγώνα των συναδέλφων για την πλήρη καταβολή των συμφωνηθέντων και δεδουλευμένων και καλούμε τους υπεύθυνους να αποσύρουν τη συγκεκριμένη απόφαση και να αναιρεθεί η αναδρομική ισχύ της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου