Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ενημερωτικό του Βασίλη Παληγιάννη: Συνεδριάζει το ΚΥΣΠΕ την Τετάρτη για τις μεταθέσεις. Προβλήματα στον υπολογισμό των κενών.


Συνεδριάζει την Τετάρτη 04 Απριλίου 2012 το ΚΥΣΠΕ με θέμα τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την ανακοίνωσή τους έως το τέλος της εβδομάδας.
Τα κυριότερα προβλήματα π[ου εντοπίζονται σ’ αυτή τη διαδικασία είναι:
Α. Ο προσδιορισμός των κενών μεταθέσεων. Έως σήμερα κανείς δεν έχει σαφή εικόνα των κενών με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις. Αυτό οφείλεται στην υπολειτουργία του Survey αλλά και στον διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των κενών από τα ΠΥΣΠΕ. Η αμφισβήτηση του τρόπου υπολογισμού των κενών μετάθεσης θεωρείται δεδομένη. Σημασία έχει πως αφού λάβουμε υπόψη μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να.....
ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, θα πρέπει στον υπολογισμό των κενών να συμπεριληφθούν όσοι θα συνταξιοδοτηθούν το καλοκαίρι του 2012 και μέρος των λειτουργικών κενών που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στα ΠΥΣΠΕ.
Β. Το Συμβούλιο για άλλη μια χρονιά αντιμετώπισε το πρόβλημα της ένταξης εκπαιδευτικών στην ειδική κατηγορία. Συνάδελφοι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας (80% αναπηρία) δεν εντάχθηκαν. Ταυτόχρονα, πολλοί συνάδελφοι δεν κατάφεραν να προσκομίσουν πιστοποιητικά υγείας λόγω υπολειτουργίας των ΚΕΠΑ. Ελπίζω ότι φέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις μετάθεσης συναδέλφων που εντάχθηκαν στην ειδική κατηγορία.
Η αναγκαιότητα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου μεταθέσεων και ιδιαίτερα τα σημεία που αφορούν στην ένταξη των εκπαιδευτικών στην ειδική κατηγορία και στον τρόπο μετάθεσης στα Διαπολιτισμικά και ΣΜΕΑΕ επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Στην κατεύθυνση ικανοποίησης όσο το δυνατόν περισσότερων αιτήσεων μετάθεσης θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου