Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Να καλωσορίσουμε το τρένο μας!

Την μεγάλη Τετάρτη πληροφορούμαστε ξανάρχεται το τρένο στην Φλώρινα. Αυτό κατ’ αρχήν επιβεβαιώνει ότι ο μόνος αγώνας που πάει χαμένος είναι αυτός που δεν γίνεται.

8000 Φλωρινιώτες μπορούν να είναι περήφανοι γιατί, έστω ένα χρόνο μετά, καταφέρανε να φέρουν πίσω το τρένο στην πόλη τους. Αυτοί, με την υπογραφή τους με την παρουσία τους στις κινητοποιήσεις, με την οργή και την αποφασιστικότητά τους σήμερα δικαιώνονται: το τρένο έρχεται!

Με βάση τις διαβεβαιώσεις που έχουμε, τα δρομολόγια θα είναι 3, θα γίνονται με μεγάλες αυτοκινητάμαξες τύπου intercity, ενώ η διαδρομή θα είναι ταχεία μετά την Έδεσσα και ως τη Θεσσαλονίκη. Θα υπάρχει έκπτωση επιστροφής και..... πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν και επιπρόσθετες εκπτώσεις για να κατέβει η τιμή σε ακόμα πιο προσιτά επίπεδα.

Για όλα αυτά όμως θα δούμε τις επίσημες ανακοινώσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και βέβαια θα τα δούμε και στην πράξη. Αν και δεν έχουν γίνει αποδεκτά όλα τα αιτήματά μας σημειώνουμε ότι αυτό δεν είναι ένα τσουρούτικο τρένο συμβολικής σημασίας αλλά μια σημαντική εξέλιξη που βελτιώνει την ποιότητα  ζωής μας. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το θέμα των δρομολογίων που είναι διαφορετικά από τις προτάσεις μας κυρίως στην διαδρομή από Φλώρινα. Πιστεύουμε ότι, παρ’ ότι δεν έγινε εφικτό σε αυτή τη φάση για λόγους κόστους, ένα 4ο δρομολόγιο, καλά τοποθετημένο θα καλύπτει πολύ καλύτερα τις ανάγκες για μετακίνηση και θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να χαιρετίσουμε την συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί η μόνη συνεισφορά της ήταν να συμφωνεί στην Αθήνα και να παρακωλύει τη διαδικασία στη συνέχεια. Επειδή οι συνδυασμένες συγκοινωνίες είναι σημαντικές για την ποιότητα ζωής και την βιώσιμη ανάπτυξη εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να υπάρχει η δυνατότητα οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του νομού να μπορούν να μετακινούνται χωρίς ΙΧ από και προς τα χωριά μας.

Καλώς να ’ρθει το τρένο μας, εμείς θα είμαστε εκεί να το υποδεχτούμε μαζί με τους φίλους και τους συγγενείς που θα μας φέρει για την Ανάσταση!


Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου