Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Αποχώρηση των αιρετών από τη σημερινή συνεδρίαση (8/6/2012) του ΚΥΣΠΕ, των Δ. Μπράτη και Β. Παληγιάννη.

Ως αιρετοί εκπρόσωποί σας στο ΚΥΣΠΕ, αποχωρήσαμε από τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου για τους παρακάτω λόγους:
1. Η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας δεν έχει υπογράψει, ακόμη, αν και έχουν περάσει τρεις μήνες, τις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ στις 21/3/2012 και στις 4/4/2012, κρατώντας σε πρωτοφανή ομηρεία τους συναδέλφους μας που νόμιμα υπέβαλαν αίτηση παραίτησης. Για το θέμα αυτό υπήρξε αρνητική εισήγηση από την αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Παιδείας την οποία δεν κατανοούμε, αφού ως τις 21/3/2012 όλες οι αιτήσεις παραίτησης έγιναν αποδεκτές. Ακόμη και οι λόγοι εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων που επικαλείται έχουν πλέον εκλείψει.
2. Ως μέλη του ΚΥΣΠΕ διακόψαμε τη συνεδρίαση και ζητήσαμε συνάντηση με την υπηρεσιακή Υπουργό Παιδείας η οποία αρνήθηκε να μας δεχθεί. Πρόκειται για πρωτοφανή υποβάθμιση του ΚΥΣΠΕ, αφού η υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας είναι ενημερωμένη από τους δυο αιρετούς για τη σοβαρότητα του θέματος και αρνείται να δώσει λύση.
3. Η στάση αυτή της Υπουργού Παιδείας σε συνδυασμό με τη μη έγκαιρη ενημέρωσή μας για τα θέματα της Η.Δ. (οι εισηγήσεις για τα θέματα μας δόθηκαν λίγο πριν την έναρξη του Συμβουλίου) μας οδήγησαν στην αποχώρηση από τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων, καθώς και το κύρος και την αξιοπιστία του Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου