Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Συνεδρίαση Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Αμοιβαίες Μεταθέσεις – Καταστρατήγηση των προβλεπομένων, του αιρετού Βασίλη Παληγιάννη.


            Στη συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. τη Δευτέρα 25/06/2012 μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν και αυτό των αμοιβαίων μεταθέσεων.
            Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Συμβουλίου καταστρατηγώντας τα προβλεπόμενα από:
α) την εγκύκλιο μεταθέσεων αρ. πρωτ. 128501/Δ1/08-11-2011 όπου στο Μέρος Τρίτο, Κεφάλαιο Β΄, παράγραφος 2 αναφέρεται «Δεν δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι καθώς και όσοι δεν υπηρετούν οργανικά σε σχολική μονάδα
β) το άρθρο 10 παρ. 3 του Π.Δ. 50/96 «… οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων αφού διαπιστώσουν ότι οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για αμοιβαία μετάθεση… υποβάλλουν τις αιτήσεις στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο αν πρόκειται για μετάθεση από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης ή στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο δια της Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείο Παιδείας αν πρόκειται για.....
μετάθεση από σχολείο μιας περιοχής σε σχολείο άλλης περιοχής.»
Γ) την εισήγηση της Υπηρεσίας, τμήμα Γ΄ της Διεύθυνσης Προσωπικού
ικανοποίησαν αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης συναδέλφων που δεν είχαν οργανική θέση και βρίσκονταν στη διάθεση των οικείων ΠΥΣΠΕ.
Η ενέργεια αυτή, πέραν της καταστρατήγησης των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία, έρχεται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα αφού δεκάδες συνάδελφοι με βάση την εγκύκλιο δεν υπέβαλλαν αίτηση.
Ο κανόνας της ισονομίας και της ίσης αντιμετώπισης όλων ακυρώνεται.
Ταυτόχρονα, τέτοιες αποφάσεις πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του ΚΥΠΣΕ.
Προσωπικά εξέφρασα την πλήρη διαφωνία μου καταγγέλλοντας την απόφαση της πλειοψηφίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου