Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Στάλθηκαν από τους Δντές Εκπαίδευσης όλες οι ΕΔΕ και οι ποινικές διώξεις δεκαετίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Διευθυντές Εκπαίδευσης έλαβαν εντολή να στείλουν στου Υπουργείο Παιδείας όλους τους φακέλους των ΕΔΕ και των ποινικών διώξεων της τελευταίας δεκαετίας για να επανεξεταστούν. Ζητήθηκε ακόμα να σταλούν όλες οι αναρρωτικές άδειες των εκπαιδευτικών ώστε να ελεγθεί η νομιμότητά τους καθώς και όλων όσων έχουν θεραπευτεί σε νευρολογικές κλικνικές. Και όλα τα παραπάνω συνοδευόμενα με....
υπεύθυνη δήλωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ότι δεν έχει γίνει καμία παράλειψη αποστολής των στοιχείων που ζητήθηκαν.
Αν οι πληροφορίες μας είναι αληθείς, προτείνουμε σε όσους συναδέλφους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και εμπίπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις, να… την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, πριν είναι αργά γι΄αυτούς. (Δεν ξέρεις τι έρχεται…).
Ένα από τα εργαλεία που αξιοποιεί η κυβέρνηση ευρέως για την κατάργηση ουσιαστικά της μονιμότητας, είναι η κατασκευή «επίορκων» μέσω της άμεσης εφαρμογής του μνημονιακού νόμου 4093/2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο. Είναι ο νόμος που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας, στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια.
Σκοπός του νόμου αυτού είναι να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, γι” αυτό και κατηγορίες όπως αυτή της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» είναι σκοπίμως εντελώς ασαφείς και αυθαίρετες, ώστε να εμπεριέχουν από συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις, μέχρι υπηρεσιακές ή προσωπικές αντιδικίες. Έχουμε μάλιστα προειδοποιήσει ότι κάτω από συγκεκριμένες πολιτικές προϋποθέσεις, ο νόμος αυτός μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για μαζικές πολιτικές εκκαθαρίσεις στο δημόσιο και την εκπαίδευση !
http://pekp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου