Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Nηπιαγωγός κινδυνεύει να χάσει τη θέση της για αστική διαφορά.

Tην άδικη- όπως την χαρακτηρίζει- ποινική δίωξη σε βάρος νηπιαγωγού της Λέσβου καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως τονίζει ο Σύλλογος η νηπιαγωγός κινδυνεύσει να χάσει τη δουλειά της για αστική διαφορά.
Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε αναφέρει τα εξής:
«Συνάδελφισσα χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα στην υπηρεσία της, υπηρετώντας ευσυνείδητα την εκπαίδευση πάνω από 25 έτη, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση κινδυνεύοντας να χάσει τη δουλειά της και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικογένειακή της ηρεμία και ασφάλεια.  Συγκεκριμένα η συναδέλφισσα διώκεται ποινικά για αστική διαφορά σύμφωνα με το....
άρθρο 386 παρ.1 και 3 εδ.Β του Ποινικού Κώδικα. Γι αυτό το λόγο παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της δυνητικής αργίας μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή αυτή.
Σύμφωνα όμως με το  Νόμο 4093/2012 η παραπομπή στο πειθαρχικό Συμβούλιο για «παράνομο οικονομικό όφελος»συνεπάγεται «ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ» (Αργία στο πλαίσιο της πειθαρχικής και ποινικής διαδικασίας)
Με τον τρόπο αυτό επιβάλλεται ποινή πριν από την οριστική καταδίκη και επομένως παραβιάζεται κατάφορα το τεκμήριο της αθωότητας , η θεμελιώδης ποινική αρχή που κατοχυρώνεται τόσο από το εσωτερικό Δίκαιο όσο και από το κοινοτικό Δίκαιο.
Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις εντολές των Δανειστών, θέλει οι δημόσιοι υπάλληλοι, επομένως και οι εκπαιδευτικοί να είναι πλέον πειθήνια όργανα της διοίκησης και του αυταρχικού κράτους , αφού θα επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η «δαμόκλειος σπάθη» της απόλυσης, της αργίας και της δυνητικής αργίας σε περίπτωση πειθαρχικού παραπτώματος. Είναι προφανές πως με όχημα τα πειθαρχικά παραπτώματα θα ανοίξει ο δρόμος προς τις απολύσεις στην εκπαίδευση.
Ο σύλλογός μας απαιτεί :
  • Την κατάργηση του Ν. 4093/2012
  • Το Υπουργείο παιδείας να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία , εγκύκλιό του, με την οποία επί της ουσίας επιβάλλεται πειθαρχική ποινή πριν τη εκδίκαση και την οριστική καταδίκη του εκπαιδευτικού.
  • Ζητάμε από τη Δ.Ο.Ε. να προχωρήσει άμεσα σε δικαστική προσφυγή για τη ανατροπή των απαράδεκτων και προδήλως αντιδημοκρατικών και αντισυνταγματικών ρυθμίσεων του Ν.4093/2012».
Τι λέει η ίδια η νηπιαγωγός: διαβάστε στο ολοκληρωμένο ρεπορτάζ του http://www.lesvosreport.gr
greekteachers.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου