Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημερωτικό σημείωμα, αιρετού του ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409                                                                        
FAX: 210 3442287                                                Αθήνα, 22/09/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Α. Γ΄ Φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Β. Προσλήψεις αναπληρωτών


Α. Γ΄ Φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
Το ΚΥΣΠΕ συνεδρίασε στις 21/09/2010 με κύριο θέμα Ημερήσιας Διάταξης τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Από τις 295 αιτήσεις επανεξέτασης και τις 42 νέες αιτήσεις που εξέτασε το ΚΥΣΠΕ πρότεινε, με βάση και την εισήγηση της Υπηρεσίας, την ικανοποίηση 84 αιτήσεων. Από τις 45 αιτήσεις τροποποίησης απόσπασης ικανοποίησε τις 7. Ταυτόχρονα έκανε δεκτές τις 38 αιτήσεις ανάκλησης απόσπασης.
Οι 66 αιτήσεις απόσπασης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών δεν συζητήθηκαν με τη δικαιολογία «πως εκκρεμεί απάντηση του Νομικού Συμβούλου σχετικά με τη δυνατότητα απόσπασης των νεοδιόριστων».
Οι αποσπάσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς η Υπηρεσία
να δώσει στο Συμβούλιο κενά εκπαιδευτικών.
Δεν ικανοποιήθηκαν και σ’ αυτή τη φάση αιτήσεις συναδέλφων με 2 παιδιά, συζύγων στρατιωτικών, συναδέλφων με πολλά χρόνια υπηρεσίας ενώ ως γνωστό διορίστηκαν αναπληρωτές στις αντίστοιχες περιοχές, κάτι που δεν στηρίζεται σε λογική βάση. Αλήθεια, τι απάντηση θα δώσει το Συμβούλιο και το Υπουργείο στη μητέρα που δεν ικανοποίησε το αίτημά της; Και βρίσκεται μακριά από τα παιδιά της και το σύζυγό της ενώ στην περιοχή που ζητούσε απόσπαση προσλήφθηκαν αναπληρωτές;
Ως αιρετός κατέθεσα δήλωση εκφράζοντας την αντίρρησή μου ως προς τη διαδικασία των αποσπάσεων, ζητώντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων των συναδέλφων που στις περιοχές προτίμησής τους προσλήφθηκαν αναπληρωτές.
Επίσης εξέφρασα τη δυσαρέσκειά και την αντίθεσή μου για τη μη συζήτηση των αιτήσεων των νεοδιόριστων αφού, ως γνωστό, πολλοί νεοδιόριστοι συνάδελφοι μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.
Το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει και πάλι την Παρασκευή 1/10/2010 με θέμα «Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών».

Β. Προσλήψεις αναπληρωτών
Απαντώντας σε ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, σας ενημερώνω ότι στην Α΄ φάση (στις 09/09/2010) προσλήφθηκαν 2.456 δάσκαλοι και 1.304 νηπιαγωγοί. Στη Β΄ φάση (στις 15/09/2010) προσλήφθηκαν 90 δάσκαλοι και 34 νηπιαγωγοί, όλοι τους, «όλως τυχαία», στην Ανατολική Αττική.
Οι εκπαιδευτικοί που ήταν στους πίνακες αναπληρωτών έως τις 14/09/2010 ανέρχονται σε 4.078 δασκάλους και 7.615 νηπιαγωγούς.
Επομένως οι εναπομείναντες εκπαιδευτικοί για τις επόμενες φάσεις πρόσληψης αναπληρωτών είναι 1.532 δάσκαλοι και 6.280 νηπιαγωγοί.
Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ημέρες θα προσληφθούν κι άλλοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των υπαρχόντων κενών.

                                                                             Πάντα στη διάθεσή σας

 Παληγιάννης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου