Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Δ.Ο.Ε.: Έγγραφο προς την Υπουργό Παιδείας για τις αποσπάσεις εκ/κών Π.Ε.

Αποσπάσεις εκ/κών Π.Ε.
Με έγγραφό μας (Αρ. Πρωτ.1186/24-8-2010), που αναφέρεται στις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε., επισημαίναμε τα εξής:
«...Θεωρούμε πέρα για πέρα άδικο να τοποθετούνται αναπληρωτές σε περιοχές στις οποίες δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων μας που επικαλούνται σοβαρούς λόγους (οικογενειακούς, υγείας, συνυπηρέτησης κλπ.). Γι'αυτό και προτείνουμε ο τρίτος κύκλος των αποσπάσεων να προηγηθεί των προσλήψεων αναπληρωτών και να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, εφόσον, βέβαια, υπάρχουν κενά στις αντίστοιχες περιοχές...»
Δυστυχώς, παρά τις επισημάνσεις μας, προηγήθηκαν, της γ' φάσης των αποσπάσεων, οι προσλήψεις αναπληρωτών και μάλιστα σε περιοχές (Φλώρινα, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη, κλπ.) στις οποίες δεν έχουν ικανοποιηθεί αιτήσεις συναδέλφων μας για απόσπαση, που επικαλούνται πολύ σοβαρούς λόγους (οικογενειακούς, υγείας, κλπ).
Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Κύριε Γ.Γραμματέα,
Ύστερα από τα παραπάνω, και για να αρθούν οι αδικίες που δημιουργήθηκαν, το Δ.Σ. της ΔΟΕ ζητά στη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 15/9/2010 να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις απόσπασης των συναδέλφων μας και ιδιαίτερα εκείνων που ζητούν να αποσπασθούν στις περιοχές όπου προσελήφθησαν αναπληρωτές.
Σε ό,τι αφορά στις αποσπάσεις των νεοδιόριστων εκ/κών Π.Ε., το Δ.Σ. της ΔΟΕ σας καλεί να αντιμετωπίσετε θετικά τις περιπτώσεις νεοδιόριστων συναδέλφων που είναι πολύτεκνοι (4 ή και περισσότερα παιδιά) και επικαλούνται σοβαρούς λόγους υγείας (υπάγονται δηλ. στη διάταξη του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου