Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Απίστευτο και όμως αληθινό!!! Πέρα από τα όρια της λογικής.

Απίστευτο και όμως αληθινό, ανοίγω και ξανανοίγω το σχετικό αρχείο με τα ονόματα των αναπληρωτών και δε μπορώ να πιστέψω αυτό που βλέπω, διορίζονται 17 αναπληρωτές δάσκαλοι στη Διεύθυνση ΠΕ Φλώρινας μετά από πολλά χρόνια, τη στιγμή που έχουμε δεκάδες αιτήσεις επανεξέτασης απόσπασης συναδέλφων με πολλά χρόνια υπηρεσίας που δεν ικανοποιήθηκαν με την προηγούμενη φάση, με σοβαρούς λόγους (οικογενειακούς, υγείας, συνυπηρέτησης κ.λ.π.) που έχουν οργανική στην Κάλυμνο, την Κάρπαθο, Σαλαμίνα, Μεσολόγγι, Κέρκυρα και άλλα απομακρυσμένα από το Νομό μας μέρη της πατρίδας μας, συνάδελφους εκπαιδευτικούς που τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν απόσπαση και τώρα θα αναγκαστούν να αφήσουν την οικογένειά τους για να παρουσιαστούν στην οργανική τους θέση. Δημιουργείται μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.
Η ομοσπονδία μας με έγγραφό της προς την υπ. Παιδείας τόνιζε ότι:
Θεωρούμε πέρα για πέρα άδικο
να τοποθετούνται αναπληρωτές σε περιοχές στις οποίες δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων μας που επικαλούνται σοβαρούς λόγους (οικογενειακούς, υγείας, συνυπηρέτησης κλπ.).

Γι' αυτό και προτείνουμε ο δεύτερος κύκλος των αποσπάσεων να προηγηθεί των προσλήψεων αναπληρωτών και να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, εφόσον, βέβαια, υπάρχουν κενά στις αντίστοιχες περιοχές.

Αν τα απλά και αυτονόητα γίνονται δύσκολα τότε τι μπορούμε να περιμένουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου