Κυριότερες Ειδήσεις

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Τα ειδικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής.

Μέχρι τώρα δεν θα μπορούσε κανένας υπάλληλος της Βουλής να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, ειδικά μετά τη ρύθμιση που πέρασε στο μνημόνιο 3 για τις υποχρεωτικές μετατάξεις. Το δεύτερο έχει να κάνει με τις υπερωρίες που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», η κλίμακα των υπερωριών τους είναι σαφώς μεγαλύτερη- και στους περισσότερους καταβάλλεται το μέγιστο του ποσού- από αυτή του μεγαλύτερου μέρους του υπολοίπου Δημοσίου.
Το τρίτο αφορά στο παχυλό -και μάλιστα διπλό- εφάπαξ που λαμβάνουν όταν αποχωρούν από την υπηρεσία.
Εκτός από το εφάπαξ, οι υπάλληλοι της Βουλής παίρνουν και ένα ειδικό βοήθημα από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής (ΤΑΥΒ), που μόνο απλό δεν είναι.
Και αυτό γιατί για κάθε έτος ασφάλισής τους στο ταμείο λαμβάνουν δύο μισθούς, δηλαδή με 28 έτη προϋπηρεσίας ένας υπάλληλος θα πάρει βοήθημα 56 μισθούς.
Παρόλο που από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν υποστεί μειώσεις της τάξεως του 35%, εξακολουθούν να αμείβονται κατά μέσο όρο με περίπου 3.000 ευρώ τον μήνα.
Από τους 1.270 μονίμους υπαλλήλους της Βουλής ουδείς έχει προσληφθεί με ΑΣΕΠ.
Ένας κοινός δημόσιος υπάλληλος με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όταν συνταξιοδοτείται έπειτα από 35 χρόνια προϋπηρεσίας λαμβάνει εφάπαξ 37.500 ευρώ.
Για τον ίδιο χρόνο προϋπηρεσίας και με τα ίδια προσόντα, ένας υπάλληλος της Βουλής προσδοκά περίπου 300.000, σύμφωνα με πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
πηγή zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου