Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

"Μείωση αποδοχών σε όλο το Δημόσιο. Νέες περικοπές στα επιδόματα με το Ενιαίο Μισθολόγιο"

Στα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων "Το νέο ενιαίο μισθολόγιο και το «ψαλίδισμα» των επιδομάτων, στο οποίο προσανατολίζεται η κυβέρνηση,  και οι αυξήσεις του ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μείωση αποδοχών σε όλο το Δημόσιο. Νέες περικοπές στα επιδόματα με το Ενιαίο Μισθολόγιο". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση έδωσε χθες το έναυσμα για το ενιαίο μισθολόγιο 750.000 δημοσίων υπαλλήλων, που θα ισχύσει από το 2011. Μετά τις περικοπές 1,6 δισ. ευρώ στη διετία 2010-2011, στο πλαίσιο του Μνημονίου, ανοίγει η συζήτηση για το μείζον θέμα. Στο στόχαστρο μπαίνουν όλα τα επιδόματα, καθώς καλύπτουν το 38% του μισθολογικού κόστους".  
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ψαλίδι στα επιδόματα. Νέο μέτωπο ανοίγει η κυβέρνηση με το ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ενιαίο μισθολόγιο πολλών ταχυτήτων. Σύνδεση μισθών με παραγωγικότητα στο Δημόσιο". 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ψήνουν" μειώσεις έως 40% στο Δημόσιο. Με άλλοθι το ενιαίο μισθολόγιο"
ΤΑ ΝΕΑ: "Δημόσιο: Έρχεται και νέο μαχαίρι μισθών"
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραστικές περικοπές στις μισθολογικές δαπάνες για τους δημοσίους υπαλλήλους φέρνει η καθιέρωση του νέου, ενιαίου μισθολογίου.
Η ΑΥΓΗ: "Νέο τσεκούρι στους μισθούς Δημοσίου. Μισθούς ιδιωτικού τομέα στο Δημόσιο προανήγγειλαν Ραγκούσης - Παπακωνσταντίνου στη χθεσινή συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ για το ενιαίο μισθολόγιο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου