Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτή Επιστολή προς τους συναδέλφους μου Εκπαιδευτικούς.

Αρβανίτης Ιωάννης
υποψήφιος αιρετός
για το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Φλώρινας με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ/Π.Ε.
•    Αιρετός στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Φλώρινας (2008-2010).
•    Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Φλώρινας (2005-2009).
•    Προϊστάμενος Εκπ/κών Θεμάτων της Δ/νσης Π.Ε. Φλώρινας (2004-2008).
•    Διευθυντής του 6/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Αρμενοχωρίου (2008-2010).
•    Δάσκαλος σε όλους τους τύπους σχολείων (1982 – 2004).
•    Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Ν. Φλώρινας (2005-2009).
•    Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας (2005-2009).
•    Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών(2005-2009)

Συναδλφισσα, -ε
Την 3η Νοεμβρίου καλείσαι να επιλέξεις εκείνους που θα σε εκπροσωπήσουν επάξια στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Σήμερα που ο κλάδος μας συκοφαντείται ασύστολα - δυστυχώς, και από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας‐ η ψήφος σου έχει βαρύνουσα σημασία.
Σήμερα που απαξινεται συστηματικ ο ρλος....... του ίδιου του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου του, για να καλυφθούν οι υστερήσεις και οι ανεπάρκειες των πραγματικών υπευθύνων, καλούμαστε να δώσουμε με την ψήφο μας μια ηχηρή απάντηση.
Σήμερα που καταστρατηγούνται τα εργασιακά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά δικαιματ μας, που αποκτήσαμε με μακροχρονίους αγώνες, καλείσαι να εκλέξεις στα Υπηρεσιακά Συμβούλια τους εκπροσώπους σου που έχουν φωνή, γνώση και μαχητικότητα.
Συνάδελφοι, στα πλαίσια της «ορθολογικής διαχείρισης εκπαιδευτικού προσωπικού», είδαμε φέτος μείωση των διορισμών κατά 50% που θα διογκώσει την ελαστική εργασία,  είδαμε τον «πρόχειρο» τρόπο με τον οποίο έγιναν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, αυτό είναι πρωτοφανές και ανάλγητο και δείχνει την ανεύθυνη στάση του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στους εκπαιδευτικούς είδαμε ακόμη και μετακινήσεις εκπαιδευτικών προς άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στα πλαίσια του νέου Νόμου 3848/2010 για την παιδεία. Τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου και ακόμη δεν έχουν πλαισιωθεί με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων τα ολοήμερα σχολεία θέτοντας σε κίνδυνο το σκοπό τους, το ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα των 800 ολοήμερων σχολείων έγινε με ελλιπή επιστημονική τεκμηρίωση και βιασύνη υιοθετώντας εξοντωτικούς ρυθμούς για τη μάθηση, χωρίς καν να ληφθεί υπόψη η γνώμη του μάχιμου εκπαιδευτικού. 
Με τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων να είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, διότι μέχρι σήμερα έχει δοθεί μόνο η πρώτη δόση για το οικονομικό έτος 2010, με αποτέλεσμα: οι διευθυντές των σχολείων με απλήρωτους λογαριασμούς να κάνουν περικοπές δαπανών, που αφορούν την ασφάλεια τη θέρμανση και την υγιεινή των χώρων με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών.
Θέση μου είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλες οι πτέρυγες, όλοι οι συνάδελφοι όλων των παρατάξεων και ας αντιληφθούμε ότι είμαστε δάσκαλοι και σε μας στηρίζεται η κοινωνία του σήμερα αλλά και του αύριο για μια παιδεία που δε θα αλλάζει την πορεία της με την αλλαγή του κάθε υπουργού. Δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να αρνηθούμε την πορεία προς τα μπρος ούτε να μένουμε σε διαχωριστικές γραμμές και χαρακώματα. Όσοι μένουν στο χθες είναι καταδικασμένοι αλλά και όσοι επιμένουν σε διαχωρισμούς απομονώνονται.
Συνάδελφοι πιστεύω πως οι αιρετοί δεν εκφράζουν διοικητισμό αλλά και ούτε συνδιαλέγονται με τη διοίκηση αλλά υπηρετούν το συνδικαλισμό πάντα με τεκμηριωμένες  θέσεις. Εξάλλου για μένα, ο συνδικαλισμός είναι μέσο διεκδίκησης και όχι προέκταση της διοίκησης
Μετά την τιμή που μου κάνατε, να με εκλέξετε, τακτικό αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Φλώρινας, έχοντας πάντα ως γνώμονα:
·        Την Υπεύθυνη, Αξιόπιστη και Αποτελεσματική εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων,
·        Τη Διαφάνεια , Αξιοκρατία και Αντικειμενικότητα.
·        Τις ίσες ευκαιρίες για όλους,
·        Τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας όλων των συναδέλφων,
 ΔΙΕΚΔΙΚΩ, πάντα με τη στήριξη σας, την επανεκλογή μου, στο Π.Υ.Σ.Π.Ε Φλώρινας,  θέτοντας στην κρίση σας την όλη διαδρομή μου από όλες τις θέσεις ευθύνης που έχω υπηρετήσει, πιστεύοντας πώς υπερασπίστηκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων,  ανταποκρινόμενος στις υψηλές σας προσδοκίες.
Συναδλφισσες και Συνάδελφοι, πρέπει να διαφυλάξουμε την λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνονται να είναι στα πλαίσια της ισονομίας, ισοπολιτείας και της ίσης μεταχείρισης όλων των εκπαιδευτικών.
ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
                                                           Με τιμή, πάντα στη διάθεσή σας
                                                                         Γιάννης Αρβανίτης
                                                           http://iarvanitis.blogspot.com/
                                                                 E-mail: iarvanit@sch.gr
                                                                   τηλ. κιν. 6974149379          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου