Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ξέμειναν από δασκάλους τα σχολεία της διασποράς.

Εκατοντάδες επέστρεψαν στην Ελλάδα, αφήνοντας απογυμνωμένα τα σχολεία των ομογενών, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για άδικες και επιλεκτικές αποφάσεις των «συντονιστών» 
Χωρίς εκπαιδευτικούς έχουν μείνει τα σχολεία των Ελλήνων του εξωτερικού, που εδώ και δεκαετίες αποτελούν σημεία αναφοράς της ελληνικής διασποράς. Δεν είναι μόνο που εκατοντάδες εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ανακαλέσει τους δάσκαλους και καθηγητές που συμπλήρωσαν τριετία στα σχολεία της διασποράς. Εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων καταγγέλλουν πως οι ανακλήσεις ήταν άδικες και επιλεκτικές...Παρά την ανάκληση καθηγητών με ειδικότητα στη γλώσσα, στη Β. Αμερική, δύο -τουλάχιστον- γυμναστές που είχαν συμπληρώσει την 3ετία τους παραμένουν στη θέση τους. Για τα παιδιά των ομογενών των ΗΠΑ φαίνεται πως προηγούνται οι... χοροί και όχι η γλώσσα.
Επιλεκτικά διάφορες άλλες ειδικότητες, όπως ένας ακόμη γυμναστής και καθηγήτριες καλλιτεχνικών, μαθηματικών και αγγλικών παραμένουν στη θέση τους παρά την ανάκληση συναδέλφων τους με τα ίδια χρόνια...
Την ίδια στιγμή, γυμνάστρια που με υπουργική απόφαση είχε τοποθετηθεί στον Καναδά για 3 χρόνια, ανακλήθηκε εντός 2 (!) μηνών, ενώ καθηγήτρια καλλιτεχνικών με μόλις 8 μήνες στις ΗΠΑ, αναγκάστηκε να επιστρέψει.
Μετά την απόφαση του υπουργείου για ανάκληση των εκπαιδευτικών, σε συνδυασμό με τις μηδενικές αποσπάσεις, πολλά σχολεία συγχωνεύτηκαν. Τα νέα φορολογικά μέτρα που καταργούν τη φορολογική αυτοτέλεια του επιδόματος εξωτερικού και το περικόπτουν κατά 500 ευρώ τον μήνα, έκαναν επίσης πολλούς δασκάλους και καθηγητές να επιστρέψουν με δική τους πρωτοβουλία άρον-άρον στην Ελλάδα, αφού πλέον η ξενιτιά γίνεται ασύμφορη.
 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου