Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ένσταση επί της διαδικασίας τοποθέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Από πέρσι το Νοέμβριο οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Π.Ε. Φλώρινας πραγματοποιούνται μόνο με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σύμφωνα με τη διευκρινιστική σχετική εγκύκλιο του υπ. Παιδείας (δείτε την εγκύκλιο), ενώ σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης συμμετέχει και εισηγείται το υπηρεσιακό συμβούλιο (Π.Υ.Σ.Π.Ε.). Ανάλογη διευκρινιστική εγκύκλιος προϋπήρχε και τα προηγούμενα σχολικά έτη και βασικά στηρίζεται στη με αριθμό 35557/9-4-2003/Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 465 τΒ΄/2003).

Εγώ προσωπικά διαφωνώ πλήρως με τη διαδικασία και κατέθεσα ένσταση στο υπηρεσιακό συμβούλιο (είναι καταχωρημένη στα πρακτικά του Π.Υ.Σ.Π.Ε. το Νοέμβριο του 2009) επί της διαδικασίας τοποθέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για τους παρακάτω λόγους:
  1. Οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που αφορά τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, όπως και αυτή της τοποθέτησής τους σε σχολικές μονάδες, θα πρέπει να πραγματοποιείται με τη συμμετοχή  και την εισήγηση του υπηρεσιακού συμβουλίου, όπως ορίζει και το Π.Δ. 1/2003 στις αρμοδιότητες του Π.Υ.Σ.Π.Ε., μετά και από την επικύρωση των λειτουργικών κενών και όχι μόνο με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης.  
  2. Η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η αξιοπιστία είναι ζητούμενα που απορρέουν από τη συλλογικότητα και όχι από μονοπρόσωπες αποφάσεις. 
  3. Υποβαθμίζεται ο ρόλος και το κύρος του υπηρεσιακού συμβουλίου, κατ' επέκταση ο θεσμός του αιρετού εκπροσώπου και ταυτόχρονα η εκπροσώπηση των εργαζομένων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, τη στιγμή μάλιστα που η Ομοσπονδία μας επιδιώκει τη συμμετοχή τριών (3) αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Αρχειοθήκη ιστολογίου