Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Δ.Ο.Ε.: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2012

Επιστολή προς την υπ. Παιδείας.
Κυρία Υπουργέ,
Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που μετατέθηκαν την προηγούμενη χρονιά ήταν υπερβολικά μικρός και σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών περιοχών (ΠΥΣΠΕ) της χώρας. Οι αιτίες που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση ήταν:
α) Η επιμονή των υπηρεσιών του Υπουργείου στην πραγματοποίηση μεταθέσεων μόνο στα οργανικά κενά που υπήρχαν το Μάρτιο του 2011.
β) Η άρνηση του Υπουργείου να προβλέψει τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων του καλοκαιριού παρά την κατάθεση δήλωσης πρόθεσης για συνταξιοδότηση από......
τους εκπαιδευτικούς.
Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2011 να υπάρχουν εκατοντάδες οργανικά κενά σε πολλές περιοχές τα οποία καλύφθηκαν με αποσπάσεις ή πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μάλιστα μετά την έναρξη του σχολικού έτους.
Κυρία Υπουργέ,
Με αφορμή την επικείμενη έναρξη διαδικασίας πραγματοποίησης των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών για τη σχολική χρονιά 2012-2013, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά να υπάρξει πρόβλεψη από τις υπηρεσίες σας, για τις κενές θέσεις που θα προκύψουν λόγω συνταξιοδοτήσεων, ώστε αυτές να δοθούν στο σύστημα και να καλυφθούν άμεσα με μετατιθέμενους εκπαιδευτικούς.
Η οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει την ελληνική κοινωνία καθώς και τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, είναι ένας ακόμη λόγος που επιβάλλει την υλοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος, καθώς θα απαλλάξει από επιπλέον δυσβάστακτα έξοδα πολλούς συναδέλφους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου