Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ.

Με την εφαρμογή του νέου βαθμολόγιου-μισθολόγιου η κυβέρνηση δίνει ένα συντριπτικό χτύπημα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά στους εκπαιδευτικούς, τους χαμηλότερα αμειβόμενους υπαλλήλους του δημοσίου κατά δηλώσεις όλων των υπουργών. Με το βαθμολόγιο καθηλώνονται βαθμολογικά, άρα και μισθολογικά οι εκπαιδευτικοί μειώνοντας δραματικά την ψαλίδα μισθών μεταξύ των νεοπροσλαμβανόμενων και των συνταξιοδοτούμενων, καθιστώντας ασύμφορη και καθόλου προτιμητέα την εκπαιδευτική ιδιότητα.
Πέρα όμως κι από αυτά, με τη ρύθμιση του άρθρου 29, όπου κατά την ένταξη του υπαλλήλου σε μισθολογικό κλιμάκιο δεν προσμετράται ο πλεονάζων χρόνος, πήγαν να εφαρμόσουν μια καθαρά ληστρική διάταξη που αδικούσε κατάφορα μεγάλο ποσοστό υπαλλήλων.
Με την παράγραφο 3 του άρθρ. 34 του νέου πολυνομοσχεδίου «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015», που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή καταργείται το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρ. 29 του 4024/11 (Μισθολόγιο).
Το άρθρο 29 του Ν. 4024/11 ανέφερε: «Οι υπάλληλοι που εντάσσονται στους νέους βαθμούς, σύμφωνα με τις διατάξεις του προηγούμενου άρθρου, λαμβάνουν το βασικό μισθό του βαθμού αυτού, ενώ όσοι εξ αυτών έχουν πλεονάζοντα χρόνο στον ίδιο βαθμό εξελίσσονται στα μισθολογικά κλιμάκια του βαθμού αυτού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του παρόντος. Μετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη, η μισθολογική εξέλιξη πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις, χωρίς να προσμετράται τυχόν πλεονάζων χρόνος».
Καταργείται λοιπόν μια εξόφθαλμα αντισυνταγματική και αντιϋπαλληλική διάταξη για την οποία η ΟΛΜΕ, αλλά και όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσίων υπαλλήλων, είχαν αντιταχθεί και ζητήσει την άμεση κατάργησή της.
Η ΟΛΜΕ έχοντας ήδη θέσει με απόλυτο τρόπο το θέμα στο υπόμνημά της στις 5/12/11 και στο υπόμνημά της για τις επιπτώσεις του ν.4024/11 (16/12/11) προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας στις συναντήσεις που έγιναν, συνέβαλε αποφασιστικά στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων.
Προφανώς και με αυτή την κατάργηση δεν ικανοποιούνται τα οικονομικά μας αιτήματα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη συνολική κατάργηση του νέου μισθολογίου – βαθμολογίου που καθηλώνει μισθολογικά και βαθμολογικά τους εκπαιδευτικούς.

ΠΗΓΗ: ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου