Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΔΑΚΕ/ΠΕ:Οι κυβερνητικές επιλογές βλάπτουν σοβαρά την υγεία… Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) σε διάλυση! Με ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 9,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι!

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) συστάθηκε με το Ν.3918/02-03-2011 και άρχισε να λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2011. Από 1/1/2012, εντάχθηκαν σε αυτόν - όσον αφορά στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη - οι ασφαλισμένοι των ταμείων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ και ΟΓΑ.
Δημιουργήθηκε ένας γιγάντιος οργανισμός με 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους! Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών είναι περίπου 5.000. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι σε πανελλαδικό επίπεδο αναλογεί ένας γιατρός ανά 2.000 ασφαλισμένους!!!
Το καθεστώς των πενήντα (50) επισκέψεων την εβδομάδα (ή 200 το μήνα) για τις οποίες θα αμειφθεί ο γιατρός - με την απαξιωτική για επιστήμονα αμοιβή των 6,48€ ανά επίσκεψη (10€ μεικτά) – οδηγεί πολλούς γιατρούς να μην υπογράφουν συμβάσεις με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τους ασφαλισμένους να αναζητούν γιατρό που δεν έχει καλύψει το πλαφόν του για να τους εξετάσει. Μας εξαναγκάζουν να πληρώσουμε για να εξεταστούμε.
Οι συνέπειες της αδιέξοδης και κοινωνικά ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής σε όλο της το μεγαλείο! Η προχειρότητα, οι πειραματισμοί και οι εκπτώσεις κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία.
Όλοι οι ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, με το σχεδιαζόμενο κύμα συγχωνεύσεων των δημοσίων μονάδων υγείας, των πολυιατρείων του ΙΚΑ και των νοσοκομείων, θα αναγκάζονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, να υπομένουν τις μακροχρόνιες λίστες αναμονής, να υφίστανται την ανεπάρκεια  του συστήματος που δεν θα μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και της ανεπαρκέστατης χρηματοδότησης.
Σε ολόκληρες περιοχές της χώρας θα παρέχονται υποτυπώδεις υπηρεσίες υγείας!
Η Δ.Α.Κ.Ε/Π.Ε. καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου και της υποτέλειας, που για 2½ έτη οδηγεί τον Ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και την κοινωνική αποσύνθεση. Οι ανερμάτιστες πολιτικές έχουν αποτύχει παταγωδώς δημιουργώντας μόνο αδιέξοδα.
   
Αγωνιζόμαστε - προασπίζουμε:
     τη δημόσια δωρεάν υγεία, περίθαλψη και πρόνοια.
     τα δημόσια αγαθά και τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους.

Απαιτούμε:
     πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
     ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου