Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Δ.Ο.Ε. : Σχετικά με την κατάταξη των αιρετών των κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων της Εκπαίδευσης στο βαθμόΑ'.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., αφού έλαβε υπόψη του την επιστολή των αιρετών του ΚΥΣΠΕ με αφορμή έγγραφο του Συλλόγου Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» που αναφέρεται στην κατάταξη των αιρετών των Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο βαθμό Α', επισημαίνει τα εξής:
  • Ο κλάδος σε καμία περίπτωση δε θεωρεί «προνόμιο» την κατάταξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια στο βαθμό Α', αφού αυτό ισχύει από το 1927 που καθιερώθηκε ο θεσμός του αιρετού στην εκπαίδευση για λόγους ισότιμης συμμετοχής των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Τόσο οι αιρετοί στο ΚΥΣΠΕ (Δ.Ο.Ε.), όσο και στο ΚΥΣΔΕ (Ο.Λ.Μ.Ε.) παίρνουν, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, το βαθμό του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου, προκειμένου να είναι ομοιόβαθμοι, αφού συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής (εκπροσωπώντας τον κλάδο) των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων, καθώς επίσης και στα Πειθαρχικά Συμβούλια που αφορούν τα παραπάνω στελέχη εκπαίδευσης. Η διαδικασία αυτή είναι αυτοδίκαιη και κινείται με βάση τη Νομοθεσία, από το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς καμιά παρέμβαση των αιρετών και χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ ζήτημα από κανέναν. Είναι προφανές ότι, με βάση τη Νομοθεσία, όπως κανείς συνάδελφος έτσι και οι αιρετοί δεν μπορούν να αρνηθούν ή να αποποιηθούν την κατάταξή τους σε βαθμό. Κάτι αντίστοιχο προβλέπεται και για τους αιρετούς των ΠΥΣΠΕ και των ΑΠΥΣΠΕ.
  • Οι αιρετοί κατέχουν το βαθμό Α', μόνο για τη διάρκεια της θητείας τους. Μετά κατατάσσονται στο βαθμό που τους αντιστοιχεί με βάση τα χρόνια υπηρεσίας τους όπως όλοι οι συνάδελφοι. Κανένα, επιπλέον, οικονομικό όφελος δεν υπάρχει για τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ, των ΑΠΥΣΠΕ και των ΠΥΣΠΕ, αφού για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων δεν έχουν καμία απολύτως οικονομική αποζημίωση, όπως, για λόγους σκοπιμότητας, κάποιοι ισχυρίζονται. Υπήρξαν στο παρελθόν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι αιρετοί στο ΚΥΣΠΕ είχαν μικρότερες αποδοχές από τις κανονικές τους, επειδή ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου ήταν νεότερος συνάδελφος και είχε μικρότερο μισθολογικό κλιμάκιο.
Συνάδελφοι,
Η στοχοποίηση των εκπροσώπων των εργαζομένων σ' αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, η διασπορά αβάσιμων σχολίων και κατηγοριών για θέματα που υπάρχουν και αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, τα 90 περίπου χρόνια της λειτουργίας του θεσμού του αιρετού,  μόνο σκοπιμότητες εξυπηρετούν, τη στιγμή, μάλιστα, που ο κόσμος της εργασίας δέχεται απανωτά χτυπήματα και χρειάζεται ενότητα για να μπορέσει να δημιουργήσει προϋποθέσεις αντεπίθεσης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους συναδέλφους την όποια δυναμική τους να την  αφιερώσουν για την ανατροπή της βαρβαρότητας που έχει μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή μας και όχι σε ανούσιες αντιπαραθέσεις.
Τέλος, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας την εφαρμογή της σχετικής Νομοθεσίας και για τους αιρετούς των ΑΠΥΣΠΕ και των ΠΥΣΠΕ όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου