Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Δ.Ο.Ε.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την «κατάργηση» της ιατρικής περίθαλψης. Κατάληψη στα κατά τόπους γραφεία του ΕΟΠΥΥ στις 2/2.

Tα αντιλαϊκά - αντικοινωνικά μέτρα της Κυβέρνησης και της Τρόικας δεν έχουν σταματημό, στερώντας ακόμη και τα πλέον αυτονόητα, όπως το κοινωνικό κράτος και τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη.
            Στις μειώσεις μισθών, τη μείωση του αφορολόγητου, τα χαράτσια που μας έχουν εξοντώσει, προστίθεται και το ζήτημα της ουσιαστικής "κατάργησης" της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.
                        Η ενοποίηση από τις αρχές του χρόνου των ασφαλιστικών Οργανισμών που παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  στους εργαζόμενους (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), έχει κυριολεκτικά διαλύσει και τις ελάχιστες δυνατότητες που υπήρχαν για αξιοπρεπή αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουμε.
            Οι συμβεβλημένοι με το νέο Οργανισμό (ΕΟΠΥΥ) γιατροί, όλων των ειδικοτήτων, πανελλαδικά, δεν ξεπερνούν τις 5.000, αριθμός που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να.....
καλύψει τα εκατομμύρια  ασφαλισμένους του Οργανισμού. Σε πολλούς νομούς της Ελλάδας, υπάρχει μόνο ένας γιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας προκειμένου να καλύψει τις δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους της περιοχής του.
            Ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός έχει μέγιστο αριθμό επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, μέχρι 10 την ημέρα ή 50 την εβδομάδα. Με τη συμπλήρωση του αριθμού αυτού, δεν του επιτρέπεται να «μπει» στο σύστημα και έτσι ο ασθενής πρέπει να πληρώσει. Επίσης, επίσκεψη σε μη συμβεβλημένους γιατρούς δεν καλύπτεται από τον Οργανισμό και πρέπει και πάλι ο ασθενής να πληρώσει. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη χορήγηση φαρμάκων, καθώς οι μη συμβεβλημένοι γιατροί, δεν έχουν τη δυνατότητα συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
            Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά την ενοποίηση των ασφαλιστικών οργανισμών αντί να βελτιώσει, επιδεινώνει περαιτέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθώς έρχεται να προσθέσει προβλήματα στην ήδη ανεπαρκή περίθαλψη σε τομείς της υγείας όπως η οδοντιατρική. Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν φέρει σε πλήρη απόγνωση τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οι οποίοι είναι απολύτως «εξαρτημένοι» από το σύστημα υγείας.
Όλοι εμείς, που έχουμε υποστεί την πιο βάρβαρη επίθεση στις αποδοχές μας, εξακολουθούμε να καταβάλλουμε ανελλιπώς τις εισφορές μας για υπηρεσίες που ουσιαστικά δεν μας παρέχονται. Σε μια σύγχρονη κοινωνία, η πιο απάνθρωπη πολιτική, είναι αυτή που στερεί από τους εργαζόμενους το αγαθό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την ανάδειξη του θέματος αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής (πλην Αττικής) 2ωρης στάσης εργασίας, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 12:00-14:00. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη στα κατά τόπους γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Τα Δ.Σ. των Συλλόγων της χώρας, μπορούν για οργανωτικούς λόγους να εξαγγείλουν επιπλέον στάσεις εργασίας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους, να συμμετέχουν.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να παρουσιαστούν όλες οι παράμετροι του προβλήματος και να απαιτηθούν αμέσως λύσεις. Για τους εκπαιδευτικούς του Λεκανοπεδίου, η στάση θα ορισθεί την ημέρα συνάντησης με τον Υπουργό.
            Απαιτούμε το αυτονόητο. Δωρεάν ιατρική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους. Να δώσουμε όλοι δυναμικό παρόν στη στάση και τη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου