Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος για Διαδασκαλεία και Μετεκπαίδευση.

Μνημόνιο, ΔΝΤ και Τρόικα χτύπησαν και τα Διδασκαλεία!
Τέλος για ένα θεσμό που αποτέλεσε τον καρπό πολύχρονων διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών και που συνέβαλε ουσιαστικά στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο.
Διαβλέποντας μόνο αδυναμίες, προβλήματα και ελλείψεις, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «… τις σύγχρονες ανάγκες των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να καλύψει ο ισχύων θεσμός των Διδασκαλείων» και ως εκ τούτου αποφασίζει να μη διεξαχθούν φέτος εξετάσεις για την εισαγωγή δασκάλων και νηπιαγωγών στα Διδασκαλεία. Με άλλα λόγια, «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι…».
Με το γνωστό "παραμύθι" περί αναβάθμισης της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών - εδώ γελάνε- το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το τέλος της διετούς μετεκπαίδευσης στα Διδασκαλεία.

Τίτλοι τέλους λοιπόν για έναν θεσμό που δεκαετίες ολόκληρες μετεκπαίδευσε γενιές δασκάλων και νηπιαγωγών και που αν το υπουργείο Παιδείας ενδιαφερόταν πραγματικά για την επιμόρφωσή μας θα έπρεπε να τον αναβαθμίσει και να τον επεκτείνει για όλες τις ειδικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου