Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Επαγγελματικά δικαιώματα. Αναγνωρίστηκαν τα πρώτα... franchise πτυχία στην Ελλάδα.

Τα πρώτα πτυχία με την μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise) αναγνωρίστηκαν ήδη σε επίπεδο επαγγελματικών δικαιωμάτων στη χώρα μας, απο το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του υπουργείο Παιδείας.
Μεταξύ αυτών είναι και το πτυχίο «Maitrise» που απένειμε το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο PARIS13 σε απόφοιτο του παραρτήματος του Πανεπιστημίου στην Αθήνα, το οποίο λειτουργεί στη χώρα μας ως........ ιδιωτικό κολέγιο.
Η απόφοιτος του κολεγίου που λειτουργεί ως παράρτητα του γαλλικού πανεπιστημίου στη χώρα μας έχει πλέον τη δυνατότητα να ασκήσει στην Ελλάδα το επάγγελμα του Οικονομολόγου, αφού θεωρείται ότι απέκτησε τα σχετικά επαγγελματικά προσόντα στη Γαλλία.
Πάντως, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση του, το ιδιωτικό κολέγιο στο οποίο φοίτησε η οικονομολόγος, η ίδια «μπορεί να χρησιμοποιεί στην Ελλάδα και τον ακαδημαϊκό τίτλο που απέκτησε στο κράτος-μέλος προέλευσης».
Η διοίκηση του κολεγίου καλεί το Δ.Σ. του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) να εκδώσει απόφαση ότι «δεν θα εξετάζεται πλέον ο τόπος τέλεσης των σπουδών πτυχιούχων ομοταγών Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι, τα franchise διπλώματα έχουν την ιθαγένεια του κράτους-μέλους που τα απονέμει και δεν συνιστούν Ελληνικούς τίτλους σπουδών».
Συνολικά έως σήμερα έχουν αναγνωρισθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα 200 πτυχιούχων που ξεκίνησαν τις σπουδές τους σε ιδιωτικά κολέγια στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου