Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία.

Δέκα σχολεία της Αττικής μέσα σε 10 εβδομάδες θα επιχειρήσουν να μειώσουν κατά 10% την ενέργεια που καταναλώνουν ή αλλιώς το ενεργειακό τους αποτύπωμα. «Η δύναμη του 10», όπως ονομάζεται το πρόγραμμα (www. thepoweroften. gr), καινοτομεί εισάγοντας τα social media στη μαθησιακή διαδικασία μέσω ειδικών εφαρμογών, ώστε να μιλά στη γλώσσα των μαθητών της γενιάς αυτής. Ετσι, τη σταδιακή της πρόοδο στην εξοικονόμηση ενέργειας θα μπορεί να επαληθεύει η......εκάστοτε Green Team που θα αποτελούν μαθητές, αξιοποιώντας applications στο Facebook και στο Twitter.

Ηδη, εγκαταστάθηκαν μετρητές ενέργειας και «τρέχουν» για τέσσερα σχολεία της Αθήνας 7ο Δημοτικό, 70ό Δημοτικό, 152ο Δημοτικό, 59ο Γυμνάσιο), τρία στο Χαϊδάρι (10ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο), το 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου, το 8ο Δημοτικό Δάφνης και το 8ο Βύρωνα, ενώ θα σταματήσουν να μετρούν στις 15 Απριλίου.

«Η δύναμη του 10» τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, χρηματοδοτείται με 10.000 ευρώ από το Ινστιτούτο Νεολαίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και πραγματοποιείται από το Βρετανικό Συμβούλιο με τη συμβολή ομάδας εθελοντών που αποτελούν τους λεγόμενους «Συνηγόρους του Κλίματος».

Επέκταση

Τους μετρητές ενέργειας, οι οποίοι θα παραμείνουν και μετά το πέρας του προγράμματος στα σχολεία, με σκέψη για επέκτασή τους και σε άλλα σχολεία, εγκατέστησε η ελληνική, πολλάκις βραβευμένη σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, εταιρεία Intelen, που ασχολείται με την έρευνα και τις επιχειρηματικές εφαρμογές της Πληροφορικής, του Διαδικτύου και της Αλγοριθμικής στην ενέργεια και τις υπηρεσίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Στο πρόγραμμα συνεργάζονται επίσης το WWF Ελλάς, η ΜΚΟ «Ιπποκράτης 2.500 χρόνια» και η ActionAid Ελλάς, με θεματικές για τη βιοποικιλότητα, τον κύκλο ζωής των πραγμάτων, αλλά και τη σύνδεση βασικών ζητημάτων της κλιματικής αλλαγής και της αειφορίας με κοινωνικά ζητήματα, όπως η φτώχεια, οι περιβαλλοντικοί πρόσφυγες κ. ά.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου