Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Όλα μαύρα.....

Οι περικοπές στις ΔΕΚΟ και τις οργανικές θέσεις του Δημόσιου τομέα, το τέλος στις κλαδικές συμβάσεις, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, οι συζητήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ντομινίκ Στρος Καν, και το αίτημα της ΓΣΕΕ για δήμευση περιουσιών επιχειρηματιών για «μαύρη εργασία» είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
"Ε": "«Κόψτε τώρα 20% από τους μισθούς»".
"Το κόψιμο περίπου 20% των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και των λειτουργικών δαπανών 15-25% απαιτεί εδώ και τώρα με επιστολές του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από τις διοικήσεις που δεν συνετίστηκαν με τις κυβερνητικές εντολές".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σκούπα σε Δημόσιο και Δήμους. Καταργείται το 30% των οργανικών θέσεων!".
"Σκούπα αναμένεται να σαρώσει το προσεχές.......... διάστημα τις δημόσιες υπηρεσίες με κατάργηση ή συγχώνευση πολλών εξ αυτών και περιορισμό των οργανικών θέσεων προσωπικού τουλάχιστον κατά 30%".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Fast κραχ με ακαριαία επιστροφή στη δραχμή".

"Αν η Ελλάδα επιδείξει τόλμη και η Βουλή αποφασίσει στάση πληρωμών χωρίς διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, τότε οι ξένοι θα μείνουν με τα ομόλογα στο χέρι και θα παρακαλάνε να πάρουν πίσω έστω και το 40% της ονομαστικής τους αξίας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χαριστική βολή για το «παραμύθι» του ΔΝΤ".

 "Το πιο mega-λο ψέμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου ξεσκέπασε ο ανταποκριτής του «μεγάλου καναλιού» Μιχάλης Ιγνατίου, αποκαλύπτοντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε συνομιλήσει με τον επικεφαλής της ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και πριν από τις εκλογές του 2009 και αμέσως μετά, για προσφυγή της χώρας μας στο Ταμείο".

ΕΘΝΟΣ: "Υγρόν πυρ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις".

"Η αναταραχή στις αραβικές χώρες πυροδοτεί έκρηξη στις τιμές των καυσίμων. Μετατρέπονται σε υγρόν πυρ για οικογένειες και επιχειρήσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η ... «BIG MOTHER» φυτεύει ΤΣΙΠάκια στα παιδάκια!".

"Την ίδια ώρα που οι αντιδράσεις για την περιβόητη «κάρτα του πολίτη» φουντώνουν στη χώρα μας, άλλα, χειρότερα, συμβαίνουν αλλού!... Με πρόσχημα το «άγρυπνο μάτι» των εργαζόμενων γονέων, η... «Big Mother» εμφυτεύει μικροτσιπ στα παιδάκια της Ιαπωνίας. Κι όταν λέμε «Big Mother» εννοούμε το ΜΑΤΙ της Παγκόσμιας Κυβέρνησης".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βρώμικος ο Γιώργος, είχε περάσει αλυσίδες στην Ελλάδα πριν τις εκλογές".

"Ο ψεύτης πρωθυπουργός είχε συναντηθεί πολύ πριν τις εκλογές με τον Στρος-Καν για αυτήν την υπόθεση, ενώ την ίδια ώρα τα συμφέροντα που τον στήριζαν ανακάλυπταν σκάνδαλα και έστηναν σκευωρίες κατά του τότε πρωθυπουργού κ. Καραμανλή".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οριστικό τέλος στα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων".

"Τέλος στα επιδόματα εορτών και αδείας για όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου θα σημάνουν οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ενιαίο μισθολόγιο".

ΕΣΤΙΑ: "Κατάστασις ακυβερνησίας".

"Η Κυβέρνησις Παπανδρέου αδυνατεί πλέον να ελέγξη τα αλλεπάλληλα μέτωπα που ανοίγει: Τα μέτωπα με την κοινωνία, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της πρωτοφανούς οικονομικής υφέσεως στην οποία έχει οδηγήσει η πολιτική της".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Απολύσεις στο Δημόσιο και τέλος στις κλαδικές συμβάσεις".
'Η αναδιάρθρωση του χρέους θα συνοδευτεί από φοβερά επαχθή νέα μέτρα όπως οι απολύσεις στο Δημόσιο, η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων (υπέρ των επιχειρησιακών και ατομικών), νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και το μεγάλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ. Ολα αυτά είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να τα «σηκώσει» η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και γι΄αυτό εκτιμάται ότι θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αίτημα της ΓΣΕΕ. Δήμευση περιουσίας για «μαύρη εργασία»".
"Με σκληρές ποινές, ακόμη και με δήμευση της περιουσίας τους, θα έρχονται αντιμέτωποι οι εργοδότες που δεν δηλώνουν τους εργαζομένους".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Νέα φουρνιά Stage για 10.000 νέους".

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θρυαλλίδα ΕΚΤ για τα deals. Πιέζει τις τράπεζες για επιστροφή 35 δισ.".

"Παράταση μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου έχει πάρει ο πόλεμος των τραπεζιτών για τις συγχωνεύσεις. Μετά το άδοξο τέλος που είχε η δεύτερη προσπάθεια προσέγγισης της ALPHA BANK από την Εθνική Τράπεζα, οι τραπεζίτες παραμένουν με το όπλο παρά πόδα και αναμένουν τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ευρωζώνης αναφορικά με μια συνολική λύση στην κρίση χρέους".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αρχίζει ο πιο κρίσιμος μήνας στην ιστορία της Ευρωζώνης".
"Αρχίζει αύριο ο κρισιμότερος μήνας στην ιστορία της Ευρωζώνης, αφού από τις αποφάσεις που θα λάβουν ή δεν θα λάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής (24-25 Μαρτίου), θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η δυνατότητα διαχείρισης του δημόσιου χρέους, αλλά και η σταθερότητα του ενιαίου νομίσματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου