Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Προ των πυλών η ηλεκτρονική καταγραφή πτυχίων.

Σε ηλεκτρονική βάση δεδοµένων θα καταχωριστούν όλοι οι τίτλοι σπουδών που χορηγούνται στη χώρα προκειµένου να δηµιουργηθεί το Εθνικό Προσοντολόγιο. Ολα τα πτυχία, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, τίτλοισπουδών κ.λπ. που απονέµονται από οποιονδήποτε φορέα της εκπαίδευσης, δηµόσιο και ιδιωτικό, από το νηπιαγωγείο µέχρι το πανεπιστήµιο και από τα κέντρα οργάνωσης σεµιναρίων µέχρι τα κολέγια και την επαγγελµατική εκπαίδευση, θα µπαίνουν σε........ µια κοινή βάση δεδοµένων προκειµένου να ξεκινήσει η εφαρµογή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (ΕΠΠ), σε αντιστοιχία του ευρωπαϊκού, µε 8 διαβαθµισµένα επίπεδα. Ηδη άρχισε ηδιαδικασία αντιστοίχισης των διάφορων τίτλων σπουδών προς τα επίπεδα, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας.
ΤΟ ΕΠΠ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ θα λειτουργήσει ως µηχανισµός «µετάφρασης» και διασαφήνισηςτων προσόντων, θα επιτρέπει την ευκολότερη κατανόησή τους και θα βοηθήσει εκπαιδευόµενουςκαι εργαζόµενους που επιθυµούν να µετακινηθούν από χώρασε χώρα ή να αλλάξουν θέση εργασίας ή ακόµη να αλλάξουν µαθησιακή διαδροµή.

ΧΡΗΣΤΕΣ του θα ειναι τα άτοµα που σπουδάζουν ή που εργάζονται, φορείς εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου µάθησης και οι εργοδότες. Ετσι, όταν ξεκινήσει η εφαρµογή του Προσοντολογίου, ο ενδιαφερόµενος θα γνωρίζει ότι ο τίτλος σπουδών του οδηγεί σε συγκεκριµένο επίπεδο προσόντων, ενώ θα µπορεί να µεταπηδήσει σε επόµενο επίπεδο, ενδεχοµένως π.χ. να εισαχθεί σε πανεπιστήµιο από ΙΕΚ υπό προϋποθέσεις, χρησιµοποιώντας και άλλα προσόντα του, όπως η εργασιακή εµπειρία, τα διάφορα σεµινάρια κ.ά.

Αναµένεται ωστόσο σκληρή µάχη ως προς το επίπεδο όπου θατοποθετηθούν τα πτυχία των κολεγίων, των εργαστηρίων σπουδών, των ΙΕΚ, των διαφόρων κέντρων κατάρτισης αλλά και των ΤΕΙ.


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.nqf.gov.gr
Σκληρή µάχη θα δοθεί για το επίπεδο όπου θα τοποθετηθούν τα πτυχία των κολεγίων και των εργαστηρίων σπουδών

1 σχόλιο:

  1. Υποβάλετε αίτηση για δάνειο στο ACCESS FINANCE (accessloanfirm2030@gmail.com) με επιτόκιο 3%.

    Είτε θέλετε να αναβιώσετε τον τρόπο ζωής σας ή να έχετε ένα απροσδόκητο κόστος με το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσετε, ένα δάνειο από την ACCESS FIRM είναι ένας κερδοφόρος τρόπος για να επιτύχετε αυτόν τον στόχο.

    Η NEW FINANCE είναι ευέλικτη: μπορείτε να δανειστείτε 1000 ευρώ (5.000.000 ευρώ), με αντίστοιχες περιόδους αποπληρωμής από 6 μήνες έως 30 χρόνια. Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα προσωπικών, επιχειρηματικών, στεγαστικών και ενοποιητικών δανείων που προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και περιστάσεις σας με επιτόκιο 3%.

    Τι πήρες:
    ; Άμεση πρόσβαση σε κεφάλαια μετά την έγκριση
    ; Ανταγωνιστικά επιτόκια
    ; Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
    ; Δυνατότητα ταχύτερης αποπληρωμής δανείου (επιπλέον πληρωμές μειώνουν το ποσό δανείου)
    ; Εύκολη έγκριση εάν χρειάζεστε επιπλέον χρήματα
    ; Η πρώτη αποπληρωμή του δανείου σας θα ξεκινήσει έξι μήνες μετά την έγκριση.

    Πώς να εφαρμόσει:
    Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη!
    Εταιρείες ή άτομα που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για ένα δάνειο με τη Novelty Finance που χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης θα πρέπει να Στείλτε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (accessloanfirm2030@gmail.com)

    WhatsApp: +79258159150

    για περισσότερες πληροφορίες και προφορικές οδηγίες.

    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου