Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Όσοι υποβάλλουν αίτηση για σύνταξη θα παίρνουν κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού.

Σε ευρεία σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως, με νέα ρύθμιση, όσοι υποβάλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν αμέσως κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Επίσης, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπως ανέφερε, θα κατατεθεί νόμος για τις αδρανείς καταθέσεις οι οποίες θα μπαίνουν σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του....
κράτους σε ιδιώτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έτσι «θα δοθεί ρευστότητα στην αγορά, το οξυγόνο, το αίμα της οικονομίας».
Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως αύριο θα δοθούν 300 εκατ. ευρώ για 1.200 εφάπαξ, στο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων και σε 42 δήμους της χώρας.
Εντός της ημέρας θα δοθεί στη δημοσιότητα το θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας που θα ισχύσει στον δημόσιο τομέα. Στην ουσία πρόκειται για δύο υπουργικές αποφάσεις που θα υπογράψει ο κ. Μανιτάκης και περιγράφουν βήμα προς βήμα τη διαδικασία μετακίνησης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα.
Στις μετακινήσεις θα προηγηθούν 2.000 υπάλληλοι που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ θα υπάρξει βαθμολόγηση των κριτηρίων με τα οποία θα μεταταχθεί το προσωπικό μετά την αξιολόγηση στην οποία θα υποβληθεί από το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου