Κυριότερες Ειδήσεις

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Απαγορεύεται η χρήση κινητών στα σχολεία από μαθητές και εκπκούς.

Mε εντολή του Υπουργείου Παιδείας, απαγορεύεται στο εξής η χρήση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία από τους μαθητές αλλά και από τους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, εξεδόθη συμπληρωματική απόφαση στην (ήδη υπάρχουσα) της πρώην υπουργού Παιδείας κ. Μαριέττας Γιαννάκου, για την απαγόρευση των κινητών, προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί με καταγραφές εικόνων (φωτογραφίες και βίντεο) από μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλλα, απαγορεύονται οι κρυφές κάμερες στα σχολεία.
Ειδικότερα, η συμπληρωματική απόφαση που εξέδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, προβλέπει:
Για τους μαθητές
Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους, εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή/και παιχνίδι που....
διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου.
Για τους εκπαιδευτικούς
Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν, κατά την ώρα της διδασκαλίας, να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας, εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα, και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένοι εικόνας και ήχου. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, που εμπίπτει στην έννοια της περιπτώσεως στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α’).
Πηγή http://pekp.gr/?p=33623

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου