Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπ. Παιδείας για τις επιλογές Περιφερειακών Διευθυντών.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ.
Καταρχήν σας ευχόμαστε να έχετε υγεία και μια καλή δημιουργική και αποτελεσματική χρονιά.
Είμαστε εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και με διαφορετικές ιδεολογίες που εργαζόμαστε με εκπαιδευτικά κριτήρια και κυρίως μας ενδιαφέρει να υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία στην εκπαίδευση για την οποία μάλιστα γίνεται πολύς λόγος τα τελευταία δύσκολα χρόνια.
Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης μεταξύ άλλων λέτε : «Πρώτος άξονας, οι άνθρωποι της εκπαίδευσης.  Οι μόνοι που μπορούν να δώσουν σάρκα και οστά στο πάνδημο αίτημα της αναβάθμισης της Παιδείας μας πέρα από την συνθηματολογία των μεταρρυθμίσεων είναι οι εκπαιδευτικοί. Προωθούμε άμεσα την αξιολόγηση διαδικασιών και του ανθρώπινου δυναμικού, των εκπαιδευτικών μας, με στόχο την ανάδειξη των τομέων που χρειάζονται βελτιωτικές παρεμβάσεις.»
Γνωρίζουμε  ήδη ότι   αξιόλογοι συνάδελφοι  εκπαιδευτικοί έχουν υποβάλλει  αίτηση για Περιφερειακοί διευθυντές. Γνωρίζουμε επίσης ότι πριν ακόμη υπογραφεί η πρόσκληση για επιλογή περιφερειακών δντών ακούστηκε έντονα ότι η επιλογή θα γίνει αναλογικά στα 3 κόμματα αλλά όχι όμως να βρεθεί ο ικανότερος από κάθε.....
περιφέρεια αλλά πρώτα θα δοθούν οι περιφέρειες στα κόμματα και στη συνέχεια αυτά θα προτείνουν τους αρεστούς. (πχ. Αττική Γκίνης ΝΔ, Κεντρική Μακεδονία Καρτσιώτης ΠΑΣΟΚ, Ηπειρος ΔΗΜΑΡ κλπ) .
Αν αυτά επαληθευτούν ρωτάμε κ. Υπουργέ, με τα ίδια λόγια που διαβάσαμε  μετά τις επιλογές του 2010 σε επιστολές, αν αλλάζει κάτι από τότε. Ρωτάμε γιατί  υποβάλλατε  τους συναδέλφους σε μια διαδικασία υποβολής αιτήσεων, χωρίς καν να τις αξιολογήσετε, ρίχνοντάς τες όλες μα όλες στο καλάθι των αχρήστων; Σας δηλώνουμε  κατηγορηματικά ότι αυτό αποτελεί προσβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας γιατί εξευτελίζει, τσαλακώνει την αξιοπρέπεια και τσαλαπατά τα επιστημονικά και διοικητικά  προσόντα, τα οποία για να τα αποκτήσουν οι συνάδελφοι, αφιερώσανε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή τους, την οικογένειά τους, προκειμένου να γίνουν περισσότερο ωφέλιμοι και αποτελεσματικοί στο λειτούργημά τους.
Για όλα αυτά σας παρακαλούμε να εξετάσετε προσεκτικά τις υποβληθείσες αιτήσεις να βρείτε τους καταλληλότερους σε κάθε περιφέρεια και είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιηθεί η αναλογικότητα αλλά εκ των υστέρων και όχι πχ αυταρχικά η Κεντρική Μακεδονία στο ΠΑΣΟΚ και στον εκλεκτό του.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και εμπιστευόμαστε ότι τελικά θα πάρετε σωστές αποφάσεις και θα διαψευστεί πανηγυρικά η φημολογία για προαποφασισμένες επιλογές.
Με τιμή Για την ομάδα εκπαιδευτικών για την διαφάνεια στην εκπαίδευση.
Παπαδόπουλος Γιάννης, Κολέζα Μαρία, Γερμανίδης Αθανάσιος, Κωνσταντινίδου Κατερίνα, Τουλίκας Βασίλειος, Πολίτου Ελένη… κλπ.
http://pekp.gr/?p=34359

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου