Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Κανονικά οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Να αναδειχθεί ο ενωτικός χαρακτήρας της 25ης Μαρτίου, στις εκδηλώσεις για την επέτειο της οποίας τα κυβερνητικά στελέχη θα παρίστανται κανονικά αποφάσισε η κυβερνητική σύσκεψη επτά συναρμόδιων υπουργών που συνεδρίασε γι΄ αυτό το θέμα υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θέμα ματαίωσης των παρελάσεων δεν ετέθη ποτέ ενώ τα όποια αυξημένα αστυνομικά μέτρα αποφασισθούν θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα καταδίκης των εκδηλώσεων βίας από τα κόμματα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ, καθώς, όπως τονίστηκε, τέτοια φαινόμενα υποβαθμίζουν τη Δημοκρατία.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, στην οποία μετείχε και ο υπουργός Παιδείας, ακολούθησε σύντομη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιώργο Μπαμπινιώτη.
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Στην ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει:

Τα φαινόμενα βίας που έχουν εκδηλωθεί και η αύξηση της εγκληματικότητας απασχόλησαν σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με τη.....
συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Α. Γιαννίτση, Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γ. Μπαμπινιώτη, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλου και Π. Καψή.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι τα φαινόμενα βίας και ανομίας επιβάλλουν, παράλληλα με την πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, την εγρήγορση του συνόλου της κοινωνίας. Πολιτικές δυνάμεις, ΜΜΕ, εκπαιδευτικός κόσμος και κοινωνικοί φορείς πρέπει να συμβάλουν στην προστασία των πολιτών και των δημόσιων αγαθών, καθώς και στην αποτροπή πράξεων που πλήττουν τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου, αποδοκιμάζοντας και απομονώνοντας όσους τις διαπράττουν.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε επίσης η διασφάλιση του ενωτικού χαρακτήρα των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, κατά τρόπο που να αναδεικνύει τη συλλογική μνήμη του έθνους και το σεβασμό της ιστορίας του.
Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μάκης Βορίδης εκτοξεύοντας βέλη κατά της Αριστεράς, η οποία όπως είπε, «βρίσκεται εδώ και χρόνια σε καθεστώς απυρόβλητου».
Αναφερόμενος ειδικά στην επικείμενη παρέλαση της 25ης Μαρτίου είπε ότι αυτή πρέπει «να αστυνομευτεί αποτελεσματικά» και απέδωσε τα πρόσφατα επεισόδια σε δυνάμεις της Αριστεράς καθώς και σε ορισμένους, όπως είπε, εξτρεμιστές της δεξιάς.
Δημαράς: Ψάχνουν τρόπους να κρυφτούν από τους πολίτες
«Την ώρα που οι συγκυβερνώντες υποστηρίζουν ότι υπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, πανικόβλητοι φοβικοί και απέναντι από την Κοινωνία «συσκέπτονται» για να βρουν τρόπους να κρυφτούν από τους Πολίτες», σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς σχετικά με τη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη για την αποφυγή επεισοδίων στις παρελάσεις.
Και προσθέτει: «Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολίτευση που συγκαλείται υπουργικό συμβούλιο, υποτίθεται εκλεγμένης Κυβέρνησης, με θέμα την... αντιμετώπιση των διαφωνούντων Πολιτών. Την ίδια ώρα, έντεχνα, καλλιεργούν συνθήκες φόβου για να μην πάνε οι Πολίτες στις παρελάσεις. Καλούμε τους Έλληνες να δώσουν το παρών ειρηνικά στις εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο
 Από ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου