Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Η Φλώρινα απαιτεί δεν επαιτεί !!!

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 όλοι οι φορείς της Φλώρινας μαζικά διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην κεντρική πλατεία με βασικό θέμα το υπέρογκο κόστος διαβίωσης λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και των καυσίμων γενικότερα.
Ο σύλλογος μας συμμετέχει και στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Ο χώρος της εκπαίδευσης είναι από αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από τις υψηλές τιμές των καυσίμων. Οι μειωμένες κατά 40% πιστώσεις προς τους Δήμους για τα σχολεία της περιοχής μας, και μάλιστα σε έναν εξαιρετικά βαρύ χειμώνα με ολικό παγετό για πολλές ημέρες, οδήγησαν σε αδιέξοδο και απόγνωση πολλές φορές γονείς και εκπαιδευτικούς.
Οι κάτοικοι της Φλώρινας, οι οποίοι φυλούν Θερμοπύλες κατά την προσφιλή έκφραση των πολιτικών, έχοντας να αντιμετωπίσουν τα πολλά προβλήματα εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζουν και την υψηλή τιμή του πετρελαίου με δεδομένο ότι αυτό αποτελεί το κύριο γρανάζι που κινεί τις.... οικονομικές δραστηριότητες, μαθηματικά οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό και στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Για όλα αυτά, που αποτελούν ένα μέρος των προβλημάτων που αθροιστικά εξουθενώνουν και συνθλίβουν την αξιοπρέπεια των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας,

απαιτεί και δεν επαιτεί

  • την άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου και των καυσίμων
  • τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας
  • τη χρηματοδότηση των Δήμων με την αύξηση των επιχορηγήσεων για τα σχολεία στα περσινά τουλάχιστον επίπεδα
  • την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και νέων σύγχρονων προσβάσεων από την Εγνατία προς τη Φλώρινα με την κατασκευή της καθέτου οδού
  • να μη χαθεί καμία θέση εργασίας αλλά να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία νέων
  • τη διατήρηση και ενίσχυση των τμημάτων Α.Ε.Ι  και Α.Τ.Ε.Ι της Φλώρινας
  • όχι στη συρρίκνωση των παρεχόμενων δημοσίων υπηρεσιών στην  Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου