Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΔΑΚΕ/ΠΕ: Αγωνιζόμαστε μαζί με τον Έλληνα εκπαιδευτικό και σύμμαχο την ελληνική κοινωνία για Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Παιδεία.


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στη Λάρισα η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) με θέμα «Οικονομική Κρίση και Εκπαίδευση – Η στάση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.» με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών της απ’ όλη την Ελλάδα.
Στη συνδιάσκεψη έγινε αναφορά στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Εκπαίδευση και ταλανίζουν τον Έλληνα Εκπαιδευτικό. Συγκεκριμένα:
*        Για την υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης (διατίθεται μόλις το 2,5% του ΑΕΠ για την Παιδεία) και την υπολειτουργία των σχολικών μονάδων που αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες
*        Την οικονομική εξαθλίωση του εκπαιδευτικού (μισθοί «πείνας» των 600€ για τους νεοδιόριστους, μείωση 50% των αποδοχών την τελευταία διετία, «καλπασμός» της ακρίβειας)
*        Την επιστημονική υποβάθμιση (απουσία οργανωμένης και ουσιαστικής επιμόρφωσης, κατάργηση του θεσμού της Μετεκπαίδευσης, μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών)
*        Την ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εκπαιδευτικούς μέσω του ΕΟΠΥΥ και την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα
*        Την έλλειψη των σχολικών εγχειριδίων
*        Το νέο κύμα συγχωνεύσεων, υποβιβασμών και καταργήσεων σχολικών μονάδων
*        Τον «εφιάλτη» της αδιοριστίας που βιώνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
*        Το μισθολόγιο – «φτωχολόγιο» και το βαθμολόγιο – «ποινολόγιο»
*        Τα ζητήματα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και τα θέματα της Προσχολικής Αγωγής
*        Την αξιολόγηση – «γκιλοτίνα» που προωθείται που οδηγεί στην εφεδρεία και στην απόλυση
*        Τα ζητήματα της σχολικής στέγης, οι δράσεις για την οποία έχουν «παγώσει»

Επίσης έγινε αναφορά και επικαιροποίηση των προτάσεων της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. που δίνουν λύσεις στα αδιέξοδα που οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και πολιτικές έχουν εφαρμόσει. Τέλος συζητήθηκαν τα οργανωτικά ζητήματα της παράταξης.
Ο αγώνας για την «επένδυση στην Παιδεία ως απάντηση στην κρίση» πρέπει να είναι διαρκής. Απαιτείται ενότητα του κλάδου και συνεχής επαγρύπνηση.
Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι:
ü   Η Παιδεία αποτελεί Εθνική προτεραιότητα και πρέπει να στηριχθεί.
ü   Με δύναμη, ενότητα και με όπλο τις φιλελεύθερες ιδέες μας αγωνιζόμαστε για διεκδικητικό και ακηδεμόνευτο Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Δ.Α.Κ.Ε. δυνατή – πρωτοπόρα - μαζική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου