Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Εξετάζονται αλλαγές στο εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων.

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.  
Αλλαγές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων μελετά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου να γίνουν συμψηφισμοί, στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι εφάπαξ έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, σε άτυπη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι οι ρυθμίσεις θα οριστικοποιηθούν μετά από δυο μήνες, με την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας επεξεργάζονται ρύθμιση, με την οποία οι δικαιούχοι εφάπαξ που είναι ταυτόχρονα και δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε συμψηφισμό μέρους ή ολόκληρου του ποσού με το δάνειό τους. Η ένταξη των δικαιούχων στη ρύθμιση θα είναι προαιρετική.
Σε ότι αφορά ασφαλιστικούς οργανισμούς που χορηγούν εφάπαξ, αλλά....
παρουσιάζουν μεγάλα ελλείμματα, εξετάζεται η καθιέρωση μεγαλύτερης εισφοράς, ενώ οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα λαμβάνουν με τη συνταξιοδότησή τους το 40% του εφάπαξ που δικαιούνται και το υπόλοιπο μετά δυο χρόνια.
400.000 εργαζόμενοι πληρώνονται με... καθυστέρηση
Παράλληλα ο υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ότι αφορά το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις συντάξεις για τους επόμενους δύο μήνες, σημειώνοντας πάντως ότι πρέπει να συνεχιστεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής πριοσαρμογής για να μην απαιτηθούν στο μέλλον άλλα μέτρα.
Γνωστοποίησε ακόμη ότι περίπου 800.000 φυσικά πρόσωπα οφείλουν εισφορές στα ταμεία, που ανέρχονται σε 11 δισ. ευρώ. Aπό το σύνολο των οφειλών μπορούν να αναζητηθούν μόνο τα 7 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά την αναπλήρωση των απωλειών των ασφαλιστικών Ταμείων από το «κούρεμα» των αποθεματικών τους που είχαν επενδυθεί σε τίτλους του Δημοσίου, επανέλαβε ότι θα ενεργοποιηθεί διάταξη νόμου που προβλέπει τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στο υπό σύσταση Ταμείο Στήριξης του Ασφαλιστικού Συστήματος.
Ανησυχητική, σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, είναι η εικόνα στην αγορά εργασίας, αφού χιλιάδες επιχειρήσεις καθυστερούν τις πληρωμές και περισσότεροι από 400.000 εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση από 1 έως 5 μήνες.
Από ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου