Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΔΑΚΕ/ΠΕ : Το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αποπαίδια της εκπαίδευσης;


Οι αδικίες και οι ανισότητες στη δημόσια εκπαίδευση συνεχίζονται με τελευταίο «θύμα» τους συναδέλφους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Την ώρα που δοκιμάζονται από την αβεβαιότητα του αύριο, την αδιοριστία και τους μισθούς της εξαθλίωσης των 600 ευρώ, στο  ΦΕΚ 414/τ.Β'/23-2-2012 δημοσιεύεται η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τις αποδοχές των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, όπου αναφέρει:
«Πέραν του βασικού μισθού, οι ανωτέρω δικαιούνται τα επιδόματα και τις παροχές, που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 15, 16, 17 και 20, του Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226Α), εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησής τους. Για τυχόν περικοπή των αποδοχών των ανωτέρω εφαρμογή έχουν οι διατάξεις του άρθρου 23 του ανωτέρω νόμου. Για το προσωπικό που υπηρετεί κατά την έναρξη ισχύος του νέου μισθολογίου (1-11-2011), εφαρμογή έχουν και οι διατάξεις του άρθρου 29 παρ.2 του ίδιου νόμου». Απουσιάζει το άρθρο 18, το οποίο αναφέρεται στo επίδομα θέσης ευθύνης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εκτελούν χρέη Προϊσταμένου σε ολιγοθέσια σχολεία.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. επισημαίνει ότι είναι άδικο και αδιανόητο αναπληρωτές συνάδελφοι που παρέχουν ίδιο διοικητικό έργο με τους μόνιμους να μην λαμβάνουν την αντίστοιχη παροχή.
Είναι ανάλγητο να επιχειρείται άλλη μία αφαίμαξη εισοδήματος στους νέους συναδέλφους μας που υπηρετούν σε ολιγοθέσια σχολεία (αρκετά απ’ αυτά στις εσχατιές της Πατρίδας μας) αγωνιζόμενοι για τη μόρφωση των παιδιών του ελληνικού λαού.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να διερευνήσει το όλο ζήτημα, να αποκαταστήσει την κατάφωρη αδικία και να συνεχίσει απρόσκοπτα την καταβολή του παραπάνω επιδόματος.
Όχι στη στοχοποίηση του εκπαιδευτικού
Όχι στην εξαθλίωση της ζωής μας
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου