Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μείωση 50% στους εισακτέους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ ζητούν οι πρυτάνεις.

Να μειωθεί κατά 50% ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φέτος σε σχέση με πέρσι ζητούν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων και οι πρόεδροι των τεχνολογικών ιδρυμάτων, επικαλούμενοι την οικονομική στενότητα που υπάρχει, λόγω κρίσης. Όπως λένε, είναι αδύνατον να απορροφήσουν περισσότερους φοιτητές και προειδοποιούν ότι εάν δεν εισακουστούν, θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ποιότητα των σπουδών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, οι διοικήσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν αρχίσει αυτές τις ημέρες να αποστέλουν τις προτάσεις τους προς το υπουργείο Παιδείας για το φετινό αριθμό εισακτέων και μέχρι στιγμής φαίνεται πως τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας ζητούν να απορροφήσουν τους μισούς φοιτητές σε σχέση με πέρσι.

Παράλληλα, όπως ορίζεται από το νέο Μνημόνιο, μικρότερος θα είναι και ο αριθμός των εισακτέων στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας δήλωσε στην εφημερίδα ότι η τελική απόφαση για τον αριθμό των εισακτέων θα ανακοινωθεί τον Μάιο, δηλαδή λίγο πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου